Pitaj pticu hoćemo li prekinuti

ŠTO PTICA ZNA O VAŠOJ LJUBAVI: Kako je i zašto ‘bird test’ postao viralan na TikToku?

Tamara Radan
12.11.2023.

Neobičan hobi zvan i promatranje ptica je dosegao novi nivo, a to znači da sada ptice mogu pomoći i u analizi vaše ljubavne veze. Evo kako…

Napad migrene na poslu. Glava me toliko boli da mi jedino preostaje spustiti glavu na stol i sačekati dok se Uber ne probije kroz gužvu. No, budući da kolege svako malo nešto komentiraju i govore ‘Pa pogledaj ovo! Ne mogu vjerovati!”, ja svako malo podignem glavu sa stola i pogledam zamagljenim pogledom na ekran, na što kolege komentiraju da me očito glava ne boli tako jako da bih trebala usred radnog vremena otići doma.

Puno godina kasnije, mislim si – trebam li uopće provesti ‘bird-test’ na svom dečku, jer što ako se ispostavi da ga ono što mu pokažem na mobitelu neće uopće zainteresirati i što ako nemaju svi taj gen znatiželje usađen duboko u sebe pa da dižu glavu kao merkati čak i u najžešćem napadu migrene.
Naime, otkako je jedna korisnica TikToka koja se predstavlja kao @alyssacardib objavila video o ‘bird-testu’, a koji navodno na brzaka može pokazati u kojem je stupnju razvoja vaša ljubavna veza – početna ushićenost i zainteresiranost, srednja žalost ili duboka apatija i nezainteresiranost – zanimanje za ptičji test na jenjava.

Pokaži pticu i snimaj reakciju!

Naime, teorija iza ova testa i nije tako nova jer iza nje stoji Gottmann Institut, ali je svježe podgrijana na TikToku, a funkcionira vrlo jednostavno, kaže @alyssacardib. Jednostavno pokažite partneru nešto što se može smatrati nevažnim drugoj osobi, poput fora ptice i pogledajte kako vaš sugovornik reagira. Naravno da je izazov bio dovoljno bizaran da je dobar dio TikTokera odmah poželio i snimati reakcije svojih partnera pa su tako i neke od reakcija na pokazane ptice postale podjednako egzotične, ako ne i gledanije na TikToku čak i od najrjeđih ptica.

Foto: Unsplash

Izvodi li vaš partner pokret zvan ‘okretanje prema’ ili ‘okretanje od’?

Naravno da možete uzeti i neku drugu fotku, a ne pticu, pogotovo ako vaš partner prakticira popularan hobi zvan i promatranje ptica pa ima cijelu enciklopediju u glavi i gotovo je sve ptice iz kvarta vidio, no glavna je fora da odaberete nešto podjednako sitno, neobično i slatko, a što bi se moglo protumačiti kao zahtjev za povezivanjem, nježnošću ili pažnjom i gledate izvodi li vaš partner okretanje prema ili okretanje od pokret – kažu s Gottman Institutu.

Naime, istraživanja koje je proveo Gottman Institut kažu da su partneri koji su se i nakon šest godina od vjenčanja okretali jedno drugome barem 86% vremena i dalje ostajali u braku, dok su oni koji su dosegli svega 33% okretanje potpisali razvod. Draga ptico, koliko neobična moraš biti da poletimo visoko, visoko?

Naslovna fotografija i video: Canva

Pročitaj više

Nije Merkur jedini kriv!

Znamo da je svijet prepun neobičnih teorija, no ova nam je posebno privukla pažnju. Uostalom, treba malo skinuti tereta s nevinog retrogradnog Marsa

Svijet fantazije ili dosade?

Ima neka tajna veza između ljubitelja minimalističkih prostora i dosadnjikavog seksa te između vlasnika starinskih komoda i dubljenja na glavi nakon orgazma, kažu naši izvori koji su željeli ostati anonimni

Sve samo ne dosada!

U vremenu opsjednutom ludostima, šašavim estetikama i originalnim spikama, ispada da je stradala i dobra stara dosada. Evo o čemu je riječ…

karma is a...

Karmu su opjevali brojni pop pjevači, od Johna Lennona do Drakea, no što je ona zapravo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.