Nekome sve, a nekome ništa!

IGRE NA SREĆU ILI UROTA PLANETA: Koja imena i horoskopski znakovi imaju najviše sreće

Nika Kovačić
22.12.2023.

Ne želimo vjerovati da nas netko bojkotira, ali neka nam netko pliz objasni ovo…

Igre na sreću su toliko fascinantne i intrigantne da nema tko se njih nije uhvatio pa su tako matematičari izračunavali šanse i vjerojatnost, oni praznovjerni su zveckali sitnim i uplaćivali srećke samo u noćima punog Mjeseca, a oni uporni su desetljećima igrali na samo jednu kombinaciju brojeva. A sada su se analize uhvatili i astrolozi i ljubitelji onomastike. Uostalom, kakav bi to bio metodičan narod da se racionalni Nijemci nisu uhvatili veze između dobitnika na Loto igrama, horoskopskih znakova i imena. A evo i rezultata.

Dajte sve Bikovima, a Jarčevima ništa

Povijesno gledajući posljednjih pet godina, Bikovi su bili najuspješniji horoskopski znak u igrama na sreću s 9,14% dobitnika koji su se često mogli radovati petoznamenkastim iznosima. Gotovo jednako često sretni su bili i Ovnovi (9,06%) Još jedan vatreni znak – Lav, zauzeo je treće mjesto s 9,03%, a za njima kaskaju Rak (8,77%) i Blizanci (8,62%). Ne znamo kako bismo sada objasnili sljedeći podatak, ali jedan od najupornijih i najmarljivijih horoskopskih znakova – Jarac zauzeo je najlošije mjesto u ovom rangiranju.

Foto: Unsplash+

Molimo Michaele da prestanu igrati Loto

A što se imena tiče, najviše sreće su imale osobe koje se zovu Michael jer su čak 81 put osvojile najmanje petstotinjak eura. A Michaelima za vratom dišu Thomasi, Peteri i Andreasi. No ono što najviše čudi je to da se prva ženska imena kao što su Susanne, Sabine i Andrea pojavljuju tek na 44. mjestu. Pitanje glasi – igraju li žene manje igre na sreću jer imaju preča posla ili naprosto znaju da je sreća varljiva pa ne treba previše računati na nju? I tko se javlja da analizira hrvatske veze?

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Stalkanje na recept

Bacite oko na bivše (i kako se danas vaš partner odnosi prema njima) jer tako će uskoro tretirati i vas!

Ima neka tajna veza

Jednostavnije rečeno, svaki znak dolazi sa svojim sestrinskim znakom s kojim se jako dobro slaže i nema razloga da ne budete BFF. Naime, ako se znak vaše BFF slaže s vašim, dobivate nekoga tko vas vidi u pravom svjetlu, ali i gura prema najboljoj verziji sebe.

Slično romantičnim vezama u prijateljstvima također postoji razdoblje medenog mjeseca prije nego što se prepoznaju zabrinjavajući obrasci. Što se događa kada ignoriramo početne znakove upozorenja zbog uzbuđenja oko povezivanja s novim prijateljem s kojim ste kliknuli? Često gledamo na crvene zastavice u kontekstu spojeva i romantičnih veza, ali one su značajne i kod prijateljstava pa hajdemo vidjeti na što treba obratiti pažnju.

Svaka čast božićnim filmovima, no vas i dalje opsjeda zašto vas se netko nije javio? Imamo listu filmova koji će vas utješiti ili vam preusmjeriti misli na neke druge staze. Iako, nitko ne tvrdi da je pokvareni vremenski stroj ispričnica za nejavljanje…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.