Nekome sve, a nekome ništa!

IGRE NA SREĆU ILI UROTA PLANETA: Koja imena i horoskopski znakovi imaju najviše sreće

Nika Kovačić
22.12.2023.

Ne želimo vjerovati da nas netko bojkotira, ali neka nam netko pliz objasni ovo…

Igre na sreću su toliko fascinantne i intrigantne da nema tko se njih nije uhvatio pa su tako matematičari izračunavali šanse i vjerojatnost, oni praznovjerni su zveckali sitnim i uplaćivali srećke samo u noćima punog Mjeseca, a oni uporni su desetljećima igrali na samo jednu kombinaciju brojeva. A sada su se analize uhvatili i astrolozi i ljubitelji onomastike. Uostalom, kakav bi to bio metodičan narod da se racionalni Nijemci nisu uhvatili veze između dobitnika na Loto igrama, horoskopskih znakova i imena. A evo i rezultata.

Dajte sve Bikovima, a Jarčevima ništa

Povijesno gledajući posljednjih pet godina, Bikovi su bili najuspješniji horoskopski znak u igrama na sreću s 9,14% dobitnika koji su se često mogli radovati petoznamenkastim iznosima. Gotovo jednako često sretni su bili i Ovnovi (9,06%) Još jedan vatreni znak – Lav, zauzeo je treće mjesto s 9,03%, a za njima kaskaju Rak (8,77%) i Blizanci (8,62%). Ne znamo kako bismo sada objasnili sljedeći podatak, ali jedan od najupornijih i najmarljivijih horoskopskih znakova – Jarac zauzeo je najlošije mjesto u ovom rangiranju.

Foto: Unsplash+

Molimo Michaele da prestanu igrati Loto

A što se imena tiče, najviše sreće su imale osobe koje se zovu Michael jer su čak 81 put osvojile najmanje petstotinjak eura. A Michaelima za vratom dišu Thomasi, Peteri i Andreasi. No ono što najviše čudi je to da se prva ženska imena kao što su Susanne, Sabine i Andrea pojavljuju tek na 44. mjestu. Pitanje glasi – igraju li žene manje igre na sreću jer imaju preča posla ili naprosto znaju da je sreća varljiva pa ne treba previše računati na nju? I tko se javlja da analizira hrvatske veze?

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.