Ima li ChatGPT bolje ideje od ljudi?

KAKO UMJETNA INTELIGENCIJA ZAMIŠLJA DIGITALNI WELLNESS: ChatGPT predlaže 10 zabavnih trikova za održavanje e-blagostanja

Nika Kovačić
28.05.2023.

Ako se pitate kako ostati cool i zdravi u eri digitalne revolucije, imamo nekoliko trikova koji će vas nasmijati i nadahnuti. Dakle, stavite svoje naočale za zaštitu od plavog svjetla i krenimo, piše ChatGPT

Emoji maraton

Započnimo s jednostavnim, ali zabavnim zadatkom. Provjerite koliko brzo možete sastaviti najdužu poruku koristeći samo emoji simbole. Natječite se s prijateljima i vidite tko će prvi stići do cilja.

Komentar čovjeka: Pa kad može Salma Hayek opisati samu sebe na Instagram profilu u 576 emojija, što ne bismo mogli i mi.

Plesni trening s VR naočalama

Digitalni wellness ne mora biti dosadan. Isprobajte plesni trening koristeći VR naočale. Zamišljajte da ste na najvećem plesnom podiju svijeta dok se gibate u ritmu omiljene glazbe. Tko zna, možda otkrijete skriveni talent za plesanje!

Komentar čovjeka: Ne trebaju nam VR naočale, to možemo postići i uz običan koktel.

Selfie izazov

Snimanje selfija može biti i zdrava aktivnost. Postavite si izazov da napravite selfie svaki dan na različitom mjestu ili u neobičnoj pozi. Ne samo da ćete se dobro zabaviti, već ćete također stvoriti nevjerojatan dnevnik vaših avantura.

Komentar čovjeka: Je li ovo test na alkohol i možemo li stajati dulje od 10 sekundi na jednoj nozi? I što će zapravo algoritmi napraviti s toliko naših različitih poza?

Foto: Shutterstock

Društvene mreže kao inspiracija

Umjesto da se usredotočite na negativne aspekte društvenih mreža, iskoristite ih kao izvor inspiracije. Potražite grupe i stranice posvećene hobijima i interesima koji vas zanimaju. Povezivanje s ljudima koji dijele istu strast može biti vrlo osnažujuće.

Komentar čovjeka: Znači li to i dozvola za stalkanje bivših?

Tehnološka detoksikacija s prijateljima

Organizirajte “Digitalni Detox Party” s prijateljima. Dogovorite se da provedete dan bez telefona i računala, a mjesto toga provodite vrijeme zajedno, igrajući društvene igre, razgovarajući i smijajući se. Ponekad je najbolji način održavanja digitalnog wellnessa društvo dobrih prijatelja.

Komentar čovjeka: Očito ChatGPT nije nikada čuo za talijanski film ‘Potpuni stranci’ i što se dogodi kada na par sati odložimo svoje mobitele na stol.

Virtualni koncert

Uživajte u koncertnom iskustvu iz udobnosti svog doma. Pronađite live streaming koncerte svojih omiljenih izvođača i pretvorite svoj dnevni boravak u vlastitu pozornicu. Ne zaboravite plesati i pjevati s puno strasti!

Komentar čovjeka: Je li to kao utjeha što nema više karata za Depeche Mode?

Tehnološka meditacija

Iako se tradicionalna meditacija obično prakticira u tišini, isprobajte meditacijske aplikacije koje koriste tehnologiju za pružanje smirujućih zvukova ili vodstva. Zatvorite oči, oslobodite um i pustite da vas tehnologija odvede na putovanje unutarnjeg mira.

Komentar čovjeka: Isprobali smo aplikaciju Calm i otkako smo čuli duboki glas Shawna Mendesa, nikako da se smirimo i zaspemo.

Foto: Shutterstock

Kreativni izazov

Ispunite svoje slobodno vrijeme kreativnim izazovima. Napravite digitalnu sliku koristeći samo prste ili isprobajte uređivanje fotografija kako biste stvorili zabavne montaže. Vaša mašta je granica!

Komentar čovjeka: Još uvijek procesuiramo ono da koristimo samo prste… Još uvijek procesui…

Učenje putem interneta

Internet je prepun resursa za učenje novih vještina. Isprobajte nešto novo i nevjerojatno, poput kuhanja egzotičnih jela ili sviranja instrumenta. Učenje novih stvari pomoći će vam da ostanete mentalno aktivni i zabaviti se tijekom savladavanja novih znanja.

Komentar čovjeka: ChatGPT nas sada želi porobiti te poručiti da bi mu trebali nešto odsvirati i servirati?

Robot kao kućna pomoćnica

Zamislite kako bi bilo zabavno imati robota kao kućnog pomoćnika! Iako se to neće tako skoro dogoditi u svakodnevnom životu, sviđa nam se razmišljati o tome kako bi nas roboti mogli zabavljati, pomoći u obavljanju kućanskih poslova i možda čak izvoditi stand-up komediju.

Komentar čovjeka: Čitali smo knjigu Frederica Beigbedera ‘Život bez kraja’ i znamo što se dogodi kada najnoviji model robota podivlja i preuzme najgadnije čovjekove osobine, čitaj – počne psovati i svađati se sto na sat. Svašta još možemo zamisliti da će se dogoditi u budućnosti, ali da će roboti uspjeti smisliti neku dobru foru. Još procesuiramo, još procesui..


Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.