Panic Button

I VAMA IDE NA ŽIVCE KADA VAM NETKO GLEDA U EKRAN: Znamo kako se zaštititi od voajera

Nika Kovačić
30.07.2023.

Mali savjeti koji vam ponekad naporni dan na poslu mogu pretvoriti u pravi godišnji. Evo zašto smo oduševljeni Panic Buttonom na Chromeu te kako je Google Docs u međuvremenu postao novi grupni messenger.

Instalirajte opciju – isključi


Svi smo oduševljeni opcijom Panic Button na Chromeu. Neka stoji na vašem toolbaru u slučaju da vam šef priđe s leđa jer će automatski sakriti sve vaše aktivne prozorčiće, ali sačuvat će ih ako ih poželite ponovno otvoriti. Dakle, kada šef ode, samo kliknite i vaš Gchat će se ponovno pojaviti pa možete nastaviti dopisivanje.

Kupite privatnu zaštitu


Zaštitite svoju privatnost od šefove špijunaže screen filterom, koji možete kupiti za manje od 40 dolara na Amazonu. Kada ga instalirate preko cijelog ekrana, samo osoba koja sjedi preko puta ekrana (a to znači samo vi) može vidjeti što radite. Ako netko pita čemu to sve, uvijek možete reći da ste to napravili kako biste zaštitili od zračenja s ekrana, što s druge strane i nije daleko od istine.

Foto: Unsplash+

Odaberite pun ekran


Drugi način da zaštitite privatnost jest da brzo otvorite novi web prozor i koristite prečac da ga uvećate tako da zauzme cijeli ekran (ctrl + cmd + F za Mac i F11 za PC). Zašto? Zato što će ta nova stranica pokriti bilo koju stranicu za chatanje. A vaš će šef misliti da radite na nekom jako zahtjevnom istraživanju,
a ne da guglate bivše i buduće.

Enter pro mode


Da, istina je: Google Docs je novi grupni messenger. Pozovite frendove da editiraju stalnu stranicu Google
Doc i zamolite ih da svi pišu direktno u taj dokument. Tako će se činiti kao da radite na nekom super važnom izvještaju dok zapravo prepričavate nove dogodovštine omiljene serije. Nazovite ih profi, tipa “Lista obveza” ili “Ciljevi za ovaj mjesec”, i svi koji ih vide pomislit će: “Vau, tako je predana poslu!”

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Stalkanje na recept

Bacite oko na bivše (i kako se danas vaš partner odnosi prema njima) jer tako će uskoro tretirati i vas!

Ima neka tajna veza

Jednostavnije rečeno, svaki znak dolazi sa svojim sestrinskim znakom s kojim se jako dobro slaže i nema razloga da ne budete BFF. Naime, ako se znak vaše BFF slaže s vašim, dobivate nekoga tko vas vidi u pravom svjetlu, ali i gura prema najboljoj verziji sebe.

Slično romantičnim vezama u prijateljstvima također postoji razdoblje medenog mjeseca prije nego što se prepoznaju zabrinjavajući obrasci. Što se događa kada ignoriramo početne znakove upozorenja zbog uzbuđenja oko povezivanja s novim prijateljem s kojim ste kliknuli? Često gledamo na crvene zastavice u kontekstu spojeva i romantičnih veza, ali one su značajne i kod prijateljstava pa hajdemo vidjeti na što treba obratiti pažnju.

Svaka čast božićnim filmovima, no vas i dalje opsjeda zašto vas se netko nije javio? Imamo listu filmova koji će vas utješiti ili vam preusmjeriti misli na neke druge staze. Iako, nitko ne tvrdi da je pokvareni vremenski stroj ispričnica za nejavljanje…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.