Feng Fu točka

NOVI TRIK IZ STARE KINESKE MEDICINE: Čini li doista kockica leda na vratu svaki dan toliko dobrih stvari?

Nika Kovačić
16.07.2023.

Ako je vjerovati najnovijim istraživanjima, Sharon Stone se u filmu „Sirove strasti“ nije samo erotski poigravala sa svojim partnerima nego je upražnjavala i stare metode iz kineske medicine koje čine čuda za naše tijelo, ali i duh

Svi smo već nebrojeno puta čuli za one hrabre pojedince koji se izlažu temperaturama ispod nule, bilo da se kupaju u hladnim jezerima, provode kupke u snijegu ili se jednostavno tuširaju na najhladnije. No, nekako smo uvijek uspijevali naći izgovor da ih ne isprobamo. Em nismo dobro utrenirani ni raspoloženi da bismo mogli podnijeti taj stres, em nemamo dobru zvučnu izolaciju u stanu (vjerojatno ste pogledali nekoliko videa na TikToku gdje obožavatelji hladnog tuširanja naglo ‘propjevaju u kupaonici’), em se brinete što biste sa svim tim naglom uzletom dobrog raspoloženja (znanstvenici već odavno pišu doktorate na temu kako izlaganje hladnim temperaturama super djeluje na razine dopamina).

Da ne spominjemo koliko su minusi dobrodošli u beauty kozmetičkim salonima jer kožu čine ljepšom, mlađom, sjajnijom – doslovce kao da smo se zamrznuli u vremenu, ali i dalje možemo pomicati svim dijelovima lica.

Neki to možda vole vruće, ali vaša Feng Fu točka obožava hladno

A onda je stiglo ljeto i naprosto smo sav led (i to onaj super ‘dizajniran’ za kojeg smo se nahodali po dućanima i nasurfali po webu prije nego li smo naišli na super držače za led s glavama Mickey Mousea, slova ili srca) trošili na brojne koktele. Samo malo, imamo li mi sad uopće dovoljno leda, jer upravo je stigla i vijest da ne moramo sav led strusiti u kadi ili u pićima koja divno rashlađuju nego da i jedna kockica leda čini razliku. I to ne bilo gdje nego na vratu. Točnije rečeno treba ju postaviti na Feng Fu točku (udubina u kosti) i držati 20 minuta. Za one koji ne mogu mirno ležati na trbuhu, možete je i nježno pričvrstiti maramom.

Foto: Unsplash+

Oni koji su isprobali ovu metodu, i to ne samo jednom, nego u redovitom ritmu mogli su primijetiti da kockica leda uistinu čini razliku. A ovo je popis naših zahvala:

Ublažava glavobolje, zubobolje i bolove u tijelu.

Lakše se diše, a i cirkulacija radi kao mašinica.

Super probava.

Gastrointestinalne infekcije i simptomi, što je to?

Menstrualni bolovi – zbogom!

Štitnjača je stimulirana.

Živčani sustav je stabiliziran.

Osim ovih fizičkih učinaka, led super povoljno djeluje i na psihu: ublažava stres, iscrpljenost te poboljšava kvalitetu sna.

Poklon plus: navodno kockica leda pomaže i u napadima panike. I to ne na vratu nego u ustima. No, ovaj put bez koktela. Njega čuvajte za kasnije. Što bi na to rekla Sharon Stone, otkrit će tek oni najhrabriji među nama…

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Stalkanje na recept

Bacite oko na bivše (i kako se danas vaš partner odnosi prema njima) jer tako će uskoro tretirati i vas!

Ima neka tajna veza

Jednostavnije rečeno, svaki znak dolazi sa svojim sestrinskim znakom s kojim se jako dobro slaže i nema razloga da ne budete BFF. Naime, ako se znak vaše BFF slaže s vašim, dobivate nekoga tko vas vidi u pravom svjetlu, ali i gura prema najboljoj verziji sebe.

Slično romantičnim vezama u prijateljstvima također postoji razdoblje medenog mjeseca prije nego što se prepoznaju zabrinjavajući obrasci. Što se događa kada ignoriramo početne znakove upozorenja zbog uzbuđenja oko povezivanja s novim prijateljem s kojim ste kliknuli? Često gledamo na crvene zastavice u kontekstu spojeva i romantičnih veza, ali one su značajne i kod prijateljstava pa hajdemo vidjeti na što treba obratiti pažnju.

Svaka čast božićnim filmovima, no vas i dalje opsjeda zašto vas se netko nije javio? Imamo listu filmova koji će vas utješiti ili vam preusmjeriti misli na neke druge staze. Iako, nitko ne tvrdi da je pokvareni vremenski stroj ispričnica za nejavljanje…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.