barbieworld

KUĆA IZ SNOVA ZA IDEALAN ODMOR: Sada možete odsjesti u pravoj Barbie kući u prirodnoj veličini

Kristina Stakor
02.07.2023.

Želite li iskusiti kako to živi Barbie? Možda je vrijeme da spakirate sve svoje pink haljinice i visoke potpetice i zaputite se u Malibu…

„I’m a Barbie girl, in a Barbieworld, life in plastic, it’s fantastic“, orila se zarazna pjesma grupe Aqua devedesetih, a pratio ju je spot koji je parodirao ružičaste snove svjetski poznate lutkice. Kada je četvrt stoljeća kasnije najavljen film o kultnoj Barbie u režiji Grete Gerwig i s Margot Robbie te Ryanom Goslingom u naslovnim ulogama, svijetom je zavladala nimalo ironična Barbiemanija.

#barbiecore prodro je u naše garderobe, pink je hot nijansa već nekoliko sezona, a camp estetika proširila se i mnogo dalje od tepiha Met Gale i obojila sve u ružičasto. Margot Robbie provela je Architectural Digest po setu filma čija scenografija vjerno odražava magičan svijet koji smo stremili oživjeti u dječjim igrama s ovim lutkicama, čak i kada si originalnu Barbie memorabiliju nismo mogli priuštiti.

Foto: Airbnb

Malibu Barbie DreamHouse

A sada Barbie kuće postoje i izvan naših dječjih soba i holivudskih studija, već se mogu pronaći i kao ultimativno odredište za odmor iz snova. Globalna platforma za iznajmljivanje smještaja Airbnb na svojim je stranicama u čast dugo iščekivanom filmu na svojim stranicama ponudila tzv. Barbie’s Malibu DreamHouse ili kuću iz snova uređenu u Kenovom stilu i pozvala dvoje gostiju da u njoj besplatno odsjednu.

Foto: Airbnb

„Dok svima najdraža lutka debitira u igranom filmu „Barbie“, Ken predaje ključeve i postaje domaćin u novoobnovljenoj ikoničkoj Malibu kući iz snova“, stoji u tekstu objave.

A što sve ima ova nevjerojatna kuća stvorena za party o kakvom smo maštali kao klinci? DJ pult, bazen, plesni podij, teretanu, ali i kuhinju na otvorenom, neobjašnjivo puno referenci na rodeo, prepun ormar, bicikle i role – sve u prepoznatljivoj ružičastoj nijansi.

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

No sve što je lijepo kratko traje, pa će i ovaj smještaj biti dostupan samo na 1 noć (tj. za dvije rezervacije s jednim noćenjem za najviše dva gosta 21. i 22. srpnja 2023.). Prava priča o Pepeljugi u Barbielandu, no naše osnovnoškolske verzije bile bi izvan sebe…

Foto: Airbnb

Naslovna fotografija: Instagram / airbnb

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.