LJUBAV ZA SELO

OD CRVENOG TEPIHA DO STAJE: Ovi celebovi okrenuli su se jednostavnijem životu i postali farmeri

Kristina Stakor
04.01.2023.

Kad teret slave postane pretežak, mnoge zvijezde okrenu se traženju „lakšeg“ stila života, a za neke to je život u prirodi, na farmi

U nedostatku novih sadržaja i serija za bingeanje, počela sam na Netflixu gledati dokumentarni serijal „This is Pop“, koji analizira neke ključne momente u pop glazbi unazad nekoliko desetljeća. Osobito me se dojmila epizoda o fenomenu Brit Popa i medijski stvorenom srazu između 2 istaknuta benda: Oasis i Blur, koji su žarili i palili top ljestvicama devedesetih.

Kao zaključak, basist Blura Alex James osvrnuo se na današnje stanje glazbene industrije: „To je poput propasti Rima, to je ono strašno. Ta struktura diskografske industrije u kojoj je svaka kompanija imala skaute za talente koji su odlazili na gaže svakog dana u tjednu se urušila, ne postoje glazbene novinari, nitko više ne gleda televiziju

Što možeš poduzeti ako želiš biti pijani basist u rock’n’roll bendu? Ne znam, ja sam počeo raditi sir.“


Činilo mi se duhovito, ali i navelo na razmišljanje – koje su se još zvijezde umorile od svjetla reflektora, bljeskova paparazza i zakulisnih igara, te odabrale jednostavniji život daleko od gungule? Prošlo je gotovo dvadeset godina od premijere reality showa „The Simple Life“, u kojem se bogate nasljednice Paris Hilton i Nicole Richie bez dana radnog iskustva pokušavaju prilagoditi „jednostavnijem“ životu na farmi i uklopiti u radničku klasu.


No sve su brojniji celebovi koji to ne rade ironično, kako bi nasmijali publiku i medije, već pobjegli od njih, u nadi da će se vratiti nečem iskonskom i smislenijem. Za neke je to postao novi stil života, za druge eskapizam, a ovo su neki od danas slavnih farmera i farmerica (koji, doduše, ne rade sami sve prljave poslove).

Calvin Harris


Još jedan britanski glazbenik koji je pozornicu zamijenio blatom. Slavni DJ i glazbeni producent Calvin Harris dosta vremena provodi na španjolskoj Ibizi gdje ga, osim gaža, vuče i njegova organska farma Terra Masia, prenosi Wonderwall.

Hadidice


Slavne sestre Gigi i Bella slobodno vrijeme najviše vole provoditi na ranču u mjestu New Hope u Pennsylvaniji, gdje njihova majka Yolanda uzgaja konje, te od biljaka iz botaničkog vrta razvija vlastitu liniju gina, izvještava Hello!

Isabella Rossellini


Slavna glumica i model još je 2013. osnovala Mama Farm u Brookhavenu, New York, s ciljem odgajanja i educiranja buduće generacije zaštitnika prirode. Sam stil farme inspiriran je talijanskom piazzom, kao veselim mjestom gdje se članovi okupljaju i dijele znanja.

Oprah


Milijarderka i medijska mogulica među svoje posjede ubraja i farmu konja u Montecitu koja graniči s njezinom primarnom rezidencijom koju je nazvala The Promised Land. Vlasnica je i farme na havajskom Mauiju gdje na vulkanskom tlu uzgaja preko 100 vrsta voća, povrća i bilja.

Martha Stewart


Savršena domaćica koja je svoje vještine pretvorila u unosan posao u državi New York posjeduje farmu Cantitoe Corners, a njezine plodove često uključuje i u svoje recepte i objave na društvenim mrežama.

Naslovna fotografija: Shutterstock; kolaž: Tamara Švelić Sabljić

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.