Komplicirano je!

OD IMAGINARNOG PARTNERA DO JOKERA ZVANOG ‘SEKSTAJ’: 10 veza u kojima niste ni znali da postojite

Nika Kovačić
17.08.2023.

Znate ono kada vas rođaci ili stranci pitaju – jeste li u vezi. Prije nego što im odgovorite provjerite kako stvari stoje. Možda ste ipak u vezi, samo to još ne znate.

Tvoj seks keks

Svaki vaš susret završio je u spavaćoj sobi (ili nekoj drugoj prostoriji), a osim odjeće, vaša su druženja popraćena i nedostatkom bilo kakvih dubljih osjećaja. Možda jednostavno nemate potrebu biti u vezi ili ga/ju smatrate savršenim partnerom za istraživanje nekih novih seksi fantazija. U svakom slučaju, vaša se veza odvija isključivo pod plahtama i toga ste oboje svjesni.

Joker ‘sekstaj

Bez obzira na to tko kome šalje poruke, vaši se razgovori uglavnom svode na dvije riječi: “Jesi budan/na?”. Ta se komunikacija uglavnom događa kad je jedan od vas a) pijan, b) usamljen ili c) oboje. Nema potrebe za romantikom – vaša tijela govore sama za sebe.

Benefrend

Da, stvari više-manje završe u krevetu, ali to ne znači da povremeno zajedno ne doručkujete dan nakon. Osim toga, dovoljno vjerujete vašem partneru da razgovarate o tome koliko ste dobar materijal za vezu (čak i kad ste potpuno goli) i znate da o većini stvari možete pričati bez ikakve ljubomore ili neugodnosti.

Foto: Unsplash+

Vaša sigurna luka

Spoj vam je prošao loše ili upravo prolazite kroz prekid? Oni su tu kako bi ponovno probudili vaše samopouzdanje. Uvijek će vam ponavljati koliko ste super i kako samo idioti to ne vide. Ipak, vaš se odnos nikad nije maknuo dalje od nekoliko strastvenih poljubaca.

Imaginarni partner

Ne samo da ste već odavno u fazi žestokog sekstanja na nekoliko platformi, nego ih zanima i kako je prošao vaš razgovor za posao. Problem? Cijeli se vaš odnos odvija na tvom telefonu! Vaša se druženja izvan dopisivanja događaju vrlo rijetko ili, još gore, nisu se ni dogodila.

Foto: Unsplash

Sigurna simpatija

Nevino flertanje, značajni pogledi i nekoliko sekundi predugački zagrljaji… Osim što se još baš ništa seksualno nije dogodilo. Uostalom, biti na samim počecima odnosa i uživati fantazirajući o onome što bi moglo biti jednostavno previše dobro da bi to sada pokvarili donošenjem ozbiljnih odluka. Ovako bar nitko neće ostati povrijeđen.

Vaš plus-jedan

Od uredske zabave do vjenčanja vaše sestre, njegov ili njezin outfit će uvijek biti spremni bez ikakvih popratnih pitanja. Ljudi vam stalno ponavljaju koliko ste slatki zajedno iako, izvan plesnog podija zapravo nema nikakve kemije.

Foto: Unsplash

Veza s rokom trajanja

Neupitno je da se sviđate jedno drugome i slažete se oko toga da ste u vezi… Osim što znate točan dan i vrijeme kada će ta idila morati završiti, a vi ćete biti primorani krenuti dalje. Možda se vaš partner/ica krajem godine seli na drugi kontinent pa ste naprosto odlučili uživati u ljetnoj avanturi koja će s hladnim jesenskim danima naprosto dočekati svoj kraj.

Bacači mrvica

On će vam povremeno bacati mrvice pažnje u obliku sporadičnih seksi poruka, komentara na vašem Instagram profilu ili super generalnih poziva poput: “Mogli bismo nekad na kavu”- sve to kako bi zadržali vaš interes, ali i nikad ostvarili išta od obećanog. Zapravo, ova vam osoba daje apsolutni minimum, a vi se vjerno držite na tankoj niti vašeg odnosa.

Propuštena prilika

Prvi spoj prošao je toliko dobro da su vas morali tjerati iz kafića, ali spoj broj dva nije se dogodio sljedećih šest tjedana. U ovom trenutku više ne možete odrediti je li to tako zato što spoj ipak nije bio TOLIKO savršen ili je tajming bio totalno, ali totalno loš.

Pročitaj više

adulting is hard

Pati li cijela jedna generacija od sindroma Petra Pana ili se samo sve urotilo protiv nas?

toksični obrasci

„Uzmi par badema i dobro ih sažvači“, savjetovala je Yolanda Hadid svojoj kćeri Gigi prije desetak godina i postala „inspiracija“ za niz TikTok videa u kojima korisnici prozivaju nezdravi odnos s hranom koji im je usađen u obitelji

Crne misli

Sa svih strana nas bombardiraju s pozitivnim citatima, srećom kao ultimativnom istinom, a vi se borite sa svojim problemima koji su vama, naravno, najveći na svijetu i sa svojim ih svakodnevnim mislima i uvjerenjima samo potvrđujete. Profesor Hayes s katedre za psihologiju Fakulteta u Nevadi donosi šest znakova da ste zapeli u negativnoj priči o sebi.

Od Miley Cyrus koja pjeva himnu našeg doba da je nitko ne može bolje voljeti od same sebe do afirmativnih citata na društvenim mrežama i majicama. Self-love je pojam koji doslovce trči za nama. No, koristimo li pojam self-love da bismo skupljali lajkove, prodavali proizvode, spike, sami sebe tješili ili ga doista i živimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.