Kada vas je u vezi troje

TRAGOVI PROŠLOSTI: 7 izdajničkih znakova da vaš partner nije prebolio bivšeg

Nika Kovačić
27.10.2023.

Iako smo svi mi u životu čuli previše nepotrebnih priča o bivšim partnerima, činjenica je da postoji granica između normalnog povjeravanja te opsjednutosti bivšima. U slučaju da ne možete prepoznati gdje se nalazi ta granica, imamo 7 konkretnih situacija na koje biste mogli obratiti pažnju. Osim ako naravno ne želite jednog dana napisati kakvu biografiju bivših partnera

Kada sam pitala prijatelja zašto je nakon svega šest mjeseci prekinuo vezu koja je obećavala, opis je bio vrlo slikovit. ‘Imao sam osjećaj da je njeno tijelo ispred mene, ali da se glava oslobodila i sada leti tko zna gdje.’ Kako misliš – tko zna gdje, ubacila je pitanje i frendica koja je željela poštom saznati što se sve skriva u glavi cure koja ne može tijelom i duhom biti prisutna. Naravno da je ovo samo neobičniji način da čovjek kaže da je prekinuo s nekim tko još nije prekinuo sve veze s bivšom ljubavi.

No nuspojava svega ovoga je ta da i danas kada sretnem njegovu nesuđenu djevojku zamišljam kako joj se glava udaljava od tijela i leti negdje daleko. Prema zadnjem bivšem, pra-bivšem, ćukun-bivšeg. No s druge strane, nije se tako lako otrgnuti od bivših priča, posebice ako ih nismo, ono što se kaže preradili, shvatili, otpustili. A za one koji se ne žele naći u situaciji mojeg frenda da se pitaju – je li osoba ispred vas još tijelom s vama, ali joj je uteg prošlost na nozi tako snažan, ovo je 7 izdajničkih znakova da još uvijek (previše) misle na prošle ljubavne priče.

Foto: Unsplash+

Previše ili premalo razgovora o bivšem partneru

U većini slučajeva ravnoteža je zdrava. Ako vaš partner uopće ne želi razgovarati o prethodnom odnosu ili neprestano govori o njemu, to može biti znak da taj dio još nije završen.

Oltar bivšim partnerima

Svi mi volimo imati tragove bivših priča, posebice ako su nam toliko značile, no jedno je čuvati kestene, ulaznice, poklone i ostale sitnice u kutiji ispod kreveta, a drugo na oltaru bivše ljubavi na ulazu u stan. Uostalom, kako ćete se i upustiti u neku novu vezu ako tu neprestano iskaču notifikacije i reminderi na bivše. Doslovno.

Kada vas slučajno zovu pogrešnim imenom

Ne možemo se odlučiti je li gore kada nas nazovu imenom bivšeg partnera za stolom, u šetnji ili u krevetu. Ili je zapravo još gore kada vas nazovu nekim nepoznatim imenom? Znamo da je mozak ponekad spor organ, ali to znači samo jedno – što u mislima, to u lapsusu na sred jezika.

Foto: Unsplash

Reprize starih rituala

Možda je baš super što vam novi partner želi pokazati omiljeno mjesto ljetovanja gdje je išao godinama s bivšom, najdraži kafić i što se silno trudi da i vas nauči igrati tenis. No ako je u vezi previše starih priča i hobija te nametanja nečijih tuđih aktivnosti to govori samo jedno – da tu nema puno želje da vas bolje upoznaju jer su itekako zapeli u prošlosti.

U kontaktu s roditeljima bivšeg partnera

Poslati koju čestitku za rođendan ili Božić je u redu, no svako malo visjeti na telefonu ili organizirati kave i tajne sastanke, a na kojima se suptilno iskopavaju novosti o bivšima zaslužuje i više od crvene zastavice.

Foto: Unsplash

A gdje ste vi na društvenim mrežama?

Možda ste doista nefotogenični pa vas je netko poželio spasiti blamaže ili su kriteriji za dobru kompoziciju fotografije toliko visoki, no ako vaš partner redovito objavljuje na društvenim mrežama, a vas nema niti na rubu kadra, ne moramo vam reći što mislimo o tome.

Besplatna terapija

Ajde priznajte, koliko ste nepotrebnih priča čuli i bivšim partnerima? Iako je povjeravanje i razgovor o bivšima nužan, postoji granica između – ukratko sam ti ispričao kako je izgledala naša ljubavna priča do onoga – možemo li svaki dan neprestano pretresati sve detalje moje propale priče s bivšom, ne bi li možda pronašao razlog zašto je sve propalo, a možda je i spasio u zadnji tren.

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

PRISTAJETE LI NA MRVICE?

U svijetu suvremenog dejtanja, neki ljubav dobivaju na kapaljku. Kako prekinuti začarani krug?

Srce na dlanu

Je li moguće da je moj bivši, poznat i kao serijski prevarant koji mi je slomio srce, bolje nanjušio recept za sretan život od mene i njegovih dvanaest bivših?

blurred lines

Kad govorimo o monogamiji u romantičnim odnosima, prijevara je uvijek imala fizički predznak. No što bi bilo i koliko je ozbiljno emocionalno varanje, gdje je tjelesna komponenta isključena?

Otišao je u dućan...

Upozorenje: Svečano obećavamo da se više nećemo baviti razlozima zašto vas je netko ghostao, ali dobro će nam doći koja rečenica o tome što biste mogli napraviti za sebe

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.