ljetni maksimalizam

VEĆE JE BOLJE: Ovog ljeta nosimo naušnice koje se vide iz aviona

Kristina Stakor
28.05.2023.

Svaka čast minimalizmu, ali vrijeme je za upečatljive modne dodatke

U posljednjih nekoliko godina glavni modni dodaci u mojim (ali i tuđim) odjevnim kombinacijama najčešće su bili minimalistički: tanke zlatne ogrlice, jednostavno nanizano prstenje i klasične, srednje veliki ringovi.

I premda je takav nakit vječan i uvijek nosiv, ove sezone spremna sam za nešto drugačije, veće, ZABAVNIJE. Ako ste željne noćnih izlazaka, veselih provoda, ljetnih boja, a ujedno se osjećate pomalo buntovno, idealan modni dodatak su velike naušnice koje se vide izdaleka. Kontrirajmo tihom luksuzu glasnim modnim dodacima!

Možda ne trebamo dramatičan stilski zaokret od minimalizma do Iris Apfel – i par dobrih, upečatljivih naušnica može nam dati neko novo samopouzdanje.

Ljetna muza? Linda Evangelista u praktički svim editorijalima devedesetih. Kratka kosa je poželjna, ali nije obavezna, jer su velike naušnice kakve je tada nosila – i kakve se sada ponovno nose – pristaju uz sve frizure i stilove.

Moć modnih dodataka jest upravo transformacija looka, a kad su naušnice u pitanju, njihova popularnost ne jenjava od prethistorije, kada su nošene kao statusni, ali i duhovni simboli. Danas one mogu izgledati podjednako chic i kada su izrađene od  skupocjenih materijala ili onih povoljnijih, prirodnih kao što su školjke i biseri ili od kristala i legura.

Kako ih nositi? Kao kontrast minimalističkom looku koji čine traperice i bijela majica. Ili kao polazišnu točku za ljetni maksimalizam s haljinama, sandalama, torbicama, ogrlicama… Niste sigurne? Komadi u nastavku će vas zasigurno inspirirati.

Zara
Mango
A’Marie
Mango
Zara
Jacquemus, Mytheresa
Mango x Simon Miller
Area
Mango

Naslovni vizual: Schiaparelli, Amarie, Zara, Canva

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.