Gospodar prstenova

PAMETAN PRSTEN NA DAR: Ima li romantičnijeg i praktičnijeg poklona za Valentinovo?

Nika Kovačić
09.02.2024.

Provjerili smo – koliko funkcionalnosti stane u 5 grama nakita te je li pametan prsten poklon koji će najviše oduševiti vašeg dečka? A još da ugrade i tracker – prati mi dečka i javljaj gdje je:)

Kada sam prvi put pozvala dečka na dejt, mislila sam da će ‘Gospodar prstenova’ biti idealno rješenje – dovoljno bajkovito, fantastično, moćno tako da će istog trena prebaciti i moju simpatiju na neki drugi level. No tada još nisam znala da se svijet dijeli na dva dijela – fanatične ljubitelja Tolkinove trilogije i one koji su posve ravnodušni na njegova djela. Pogađate jedan od njih je bio i moj dečko, koji je pola filma gledao zijevajući, da bi na kraju filma prokomentirao da se baš dobro odmorio, a svaki put kada bi se trgnuo iz sna čuo je s ekrana: “Frodo, help! Where is the ring?” Živo je čudo da smo se na kraju ipak uspjeli zaljubiti.

Tako pametan, a težak svega 5 grama

Tim više me je začudilo da je s takvim oduševljenjem danima pričao o Ronaldovom prstenu, a u nekom trenu ga je čak nazvao Gospodar prstenova. No da ne bi jedan tako moćan prsten zvan Oura, a o kojem cijeli svijet priča bez veze ispaštao zbog privatne svađe, evo što sve nudi i zašto su za njim toliko ludi toliki sportaši – od nogometaša preko NBA lige, tenisa do Formule 1.

Diskretan i izdržljiv

Naime, dosta dugo pametni satovi su bili apsolutni vladari, a sada su im dominaciju uzdrmali smart prstenovi. Doduše oni nemaju zaslon, ali zato imaju neke druge prednosti. Primjerice, mogu izdržati i do četiri dana bez da punite baterije. Smart prstenovi se sastoje od senzora koji prate vaše zdravlje, komunicirajući pri tome s vašim pametnim telefonom, gdje odgovarajuća aplikacija obrađuje podatke i pruža vam detaljan izvještaj o vašem fizičkom stanju. Osim toga, smart prstenovi su diskretniji i puno prikladniji od pametnih satova, jer se koncentriraju na mjerenje krvnog tlaka i pulsiranja s donje strane prsta, što je mnogo preciznije nego s ručnog zgloba.

CR7 nosi Oura crni prsten

Treba li još napomenuti da su mogućnosti doista raznolike – od praćenja tjelesne temperature do pulsa, od kisika u krvi do ritma spavanja. No, to nije sve, jer ovaj prsten može pozorno mjeriti stres, menstrualni ciklus i razinu šećera u krvi. Međutim, funkcije pametnog prstena nisu ograničene samo na tjelesne i duhovne performanse, već ih možete koristiti i za plaćanje putem NFC-a – dakle, potpuno bez upotrebe pametnog telefona ili čak kartice. A to znači da ćemo možda već sutra svi mi uz pomoć jednog dodira prstena otključavati automobile, plaćati karte za kino ili paliti svjetla. No prije nego što iskeširamo 350 eura za Oura prsten kakav nosi Ronaldo, sada nas još zanima hoće li novi modeli možda već skoro imati i ugrađen tracker zvan – silno se uzbudio i sada će te poljubiti u kinu.

Pročitaj više

Ako vas ne vide iz drona, niste dobro odjeveni!

Statement nakit osamdesetih se vratio u velikom stilu. No dobra vijest je ta da ga ne morate nositi samo uz glam haljine te izgledati kao da ste ispali iz serije ‘Dinastija’, jer super će izgledati i uz sportsku jaknu ili džemper

Manje retinola je više!

Svi koji imaju suhu i osjetljivu kožu koja burno reagira na retinol s pravom se sada pitaju – treba li retinolu dati drugu šansu?

Hipnotićki pogled

Zaboravite na bijele sjene ispod očiju koje će možda nastati zbog nošenja sunčanih naočala. Vrijeme je da upoznate Latte make-up trend

Kolektivizam je in!

Konačno je postalo poželjno da se netko pojavi na partyju u 100% identičnoj odjeći kao vi. A znamo i tko je prvi na svijetu pokrenuo ovaj trend, a nije Gucci

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.