Beauty evergreen savjeti za muškarce

OVAKO JE GOVORIO TOM FORD: Najbolji beauty & lifestyle savjeti za muškarce

Nika Kovačić
12.01.2024.

Bili biste najveći frajer u gradu, a ne znate iskoristiti limenku hladne Coca Cole kao sredstvo za uljepšavanje? Čitajte dalje jer Tom Ford se tijekom karijere nagledao muških beauty problema, ali i nadavao super korisnih savjeta

Koliko muškarac smije biti tašt?
U istoj mjeri kao i žene. Sve češće viđam muškarce kojima uopće nije neugodno kada ih netko na cesti ili ispred ogledala kritički odmjeri od glave do pete.

Na što bi muškarac trebao paziti?
Na svoju kožu. U prijevodu to znači svaki dan krema. Bilo bi jako dobro da to nije krema vaše cure.

Kako spasiti izgled nakon neprospavane noći?
Ako ste prethodnu noć proveli budni, hladna limenka Coca Cole na svako oko i nema više podočnjaka i oteklina.

Je li čupanje obrva too much?
Ako imate jako guste obrve, bilo bi ok da ih počešljate. Dakle, ostavite tu džunglu od obrva, ali ako vam baš smeta, nije ni kraj svijeta. Bitno je da to učinite gotovo nezamjetno.

A što je s brijanjem od vrata naniže?
Ja osobno volim dlačice. Sviđa mi se taj prirodni look. Zato volim i svoje dlačice na prsima. No, ako se ‘divlje raslinje’ proširi i po leđima, možda biste mogli razmisliti o najmanje bolnoj metodi. Sva ostala područja bih zaobišao u širokom luku.

Na što bi se još valjalo pripaziti?
Na to da jednom tjedno stanete goli pred ogledalo. Smijete otići tek kada se dobro pogledate sa svih straha i kada si postavite sljedeća pitanja – Kako izgledam odozada? Kako mi izgledaju nokti? Trebam li kod zubara?

Kako reagirati kada kosa počinje opadati?
Važno je to da se odmah ne uspaničite ako vam se kosa prorijedi i da ne posegnete odmah za prvim brijaćim aparatom. Kratki rez čini čuda. Naravno da mi je rastanak s kosom pao teško i da nikakvo feniranje nije pomoglo. Ono, što zbilja pomaže su Propecia tablete.

Koliko je važan sport?
Bilo kakve vježbe su gotovo podjednako važne kao i naručivanje pizza, cuga i video igrica. Savjet ekstra – tko se svaki dan važe, brže primijeti i svaki gram viška koji mu dođe.

Što piti ako imamo višak kila?
Ako imate problema s kilama zaboravite pivo. Naime, ako prestanete konzumirati alkohol, možete se prepoloviti za nekoliko dana. Znam, to je strašno dosadno, no čini razliku… I budite sretni da niste u Londonu, jer tamo je norma desetak pića u jednu večer.

Naslovna fotografija: Wikipedia; animacija: Canva

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.