LJEPOTA, BUNT, JEDINSTVENOST I SNAGA

YALEA x FRIDA KAHLO: Kolekcija naočala koja govori srcima žena

Lena Ivanović
23.03.2024.

Svojom novom kapsula kolekcijom, Yalea odaje počast Fridi Kahlo, jednoj od najcjenjenijih i najslavnijih umjetnica na svijetu.

Žena koja je uspjela ostaviti trag ne samo svojom umjetnošću, koja ju je učinila svjetski poznatom, već i svojim jedinstvenim i ikoničnim stilom, koji nadmašuje sve trendove. Baš kao Yalea, koja je od svog početka željela ispričati priču o ženama podržavajući njihovu slobodu izbora, potičući njihov talent i promovirajući njihovu ljepotu i individualnost.

Yalea je kreirala četiri nova modela koji odišu njezinim karakterističnim stilom i živopisnom estetikom. Odabir materijala, sofisticirani dizajn i pažljiva obrada detalja razlikuju ovu kolekciju koja govori srcima žena, čineći je posve jedinstvenom. Poput Fride Kahlo, ona predefinira koncepte ženstvenosti i želi inspirirati generacije žena da teže autentičnosti, osobnoj snazi i aktivnom sudjelovanju u društvu.

LJEPOTA, BUNT, JEDINSTVENOST I SNAGA

Frida Kahlo uvijek je patila fizički, ali je život voljela žestoko, ostajući snažno vezana uz njega. Voljela je svijet i prirodu, voljela je Meksiko i sve što je imao ponuditi, oživljavajući ga na naivan, ali svakako energičan način na svojim platnima: ukusno voće, živahne boje i prije svega svježe cvijeće, koje postaje stilski motiv s uzorkom cvijeta koji sjaji na krilcima svakog modela. Vrh krilaca, oblikovan poput kista, simbol njezinog života i rada, također postaje simbolom koji predstavlja Fridin umjetnički opus.

Rafiniranost estetskih detalja i harmonija oblika kombiniraju se s visokom kvalitetom materijala i preciznom tehničkom izradom. Jedan primjer je most i prednja gornja fronta nekih stilova koji reproduciraju ikonične Fridine obrve, naglašavajući njezin osobni stilski izbor, čin bunta protiv kulturnih i društvenih očekivanja povezanih s ulogom žena.

Različite karakteristike ove umjetnice, LJEPOTA, BUNT, JEDINSTVENOST i SNAGA, postaju imena za dva sunčana i dva dioptrijska stila naočala te njen potpis, vidljiv s unutrašnje strane prozirnih krilaca. Kao i u njezinim djelima, paleta boja u kolekciji je intenzivna i hrabra s crnom, tamnosivom i bijelom kombiniranom s jakim potezima kista žute, crvene, ljubičaste, tamnozelene i ružičaste, u balansu blokova boja i prozirnosti, odabranih kako bi istaknuli i uokvirili ženska lica bez skrivanja.

SYA174/V/W​

Sunčane naočale od acetata s niskim, geometrijskim prednjim dijelom. Prozirna krilca otkrivaju jezgru i karakterističan natpis riječi BEAUTIFUL vidljiv s unutrašnje strane. Krajevi krilaca simboliziraju pravu posebnost stila: na lijevoj strani ikonični Yalein monogramski logo, a na desnoj Frida Kahlo kist za slikanje. Dostupne su u tri verzije: osnovnoj s cvjetnim uzorkom na jezgri, ‘V’ verziji s vanjskim cvijetom i ‘W’ verziji s cvijetom na krilcu, obogaćene ikoničnim simbolom spojenih obrva na prednjem dijelu.

SYA175/V/W​

Sunčane naočale od acetata sa širokim, modernim prednjim dijelom. Transparentna krilca otkrivaju jezgru i karakterističan natpis riječi REBEL vidljiv s unutrašnje strane. Krajevi krilaca simboliziraju pravu posebnost stila: na lijevoj strani ikonični Yalein monogramski logo, a na desnoj Frida Kahlo kist za slikanje. Model je dostupan u tri verzije: osnovnoj s cvjetnim uzorkom na jezgri, ‘V’ verziji s vanjskim cvijetom i ‘W’ verziji s cvijetom na krilcu, obogaćene ikoničnim simbolom spojenih obrva na prednjem dijelu.

VYA172/V/W​

Dioptrijski model od acetata sa širokim, zaobljenim prednjim dijelom. Transparentna krilca otkrivaju jezgru i karakterističan natpis riječi UNIQUE  vidljiv s unutrašnje strane. Krajevi krilaca simboliziraju pravu posebnost stila: na lijevoj strani ikonični Yalein monogramski logo, a na desnoj Frida Kahlo kist za slikanje. Model je dostupan u tri verzije: osnovnoj s cvjetnim uzorkom na jezgri, ‘V’ verziji s vanjskim cvijetom i ‘W’ verziji s cvijetom na krilcu, obogaćene ikoničnim simbolom spojenih obrva na prednjem dijelu.

VYA173/V/W

Dioptrijski model od acetata sa suvremenim, kvadratnim prednjim dijelom. Transparentna krilca otkrivaju jezgru i karakterističan natpis riječi STRONG vidljiv s unutrašnje strane. Krajevi šiljaka simboliziraju pravu posebnost stila: na lijevoj strani ikonični Yalein monogramski logo, a na desnoj Frida Kahlo kist za slikanje. Dostupne su u tri verzije: osnovnoj s cvjetnim uzorkom na jezgri, ‘V’ verziji s vanjskim cvijetom i ‘W’ verziji s cvijetom na šiljku, obogaćene ikoničnim simbolom spojenih obrva na prednjem dijelu.

Modeli iz kapsula kolekcije dostupni su u maloprodajnoj mreži De Rigo partnera: Optika Anda i Livision optika.

Naslovni vizual: Yalea; animacija: Canva

Pročitaj više

Kako stvari stoje doba velike suzdržanosti i malog nakita je već odavno iza nas, a ove sezone nosi se ultra raskošan nakit

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.

Dugoočekivana, spektakularna kolekcija više od 50 možemo slobodno reći, umjetničkih djela našeg proslavljenog dizajnera Jurja Zigmana, 4. srpnja je pred oduševljenom publikom predstavljena u hali riječkog Exportdrva, impozantnog prostora koji je svojom „grubom“ estetikom na više od pet tisuća kvadratnih metara upravo istaknuo čaroliju onog što je predstavljeno pred gotovo tisuću modnih entuzijasta i ljubitelja Zigmanovog djela.

marinniere

Mornarske, pinstripe, vodoravne ili okomite – prugice su odlična ideja u svim oblicima i modnim scenarijima

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.