Termin za mejlove

APLIKACIJE KOJE NAM BRANE ZABAVNE SADRŽAJE: Evo kako ćete uspješno privesti projekt kraju

Lena Ivanović
09.07.2023.

Prosječan zaposleni provjerava mejl čak 88 puta. Mi mislimo da je baš dobra fora odrediti termine za čekiranje mejlova, baš kao kod doktora. Što kažete na pregled u deset ujutro? A svim onim gnjavatorima koji šalju ASAP VAŽNO!!! mejlove u 16.55 pošaljite obavijest da ste trenutno nedostupni. Dear sender…

VELIKO POSPREMANJE

Da, tu mislimo na vaš fancy smartphone koji je baš fotogeničan u toj zlatno-crnoj maski i tako neodoljiv jer vas uzbuđuje čak i kada ne vibrira. Ok, dosta bacanja pogleda. Zamijenite ga biljkama ili anti-stres lopticom.

BLOKADA

Ne, ne mislimo da trebate ovog trena blokirate sve vaše simpatije, buduće i bivše, već samo naporne pop-up porukice koje iskaču kao vruće kokice iz pećnice. Što, Ben je prevario Jennifer?

AKTIVACIJA APLIKACIJA

…koje će vam privremeno onemogućiti pristup zabavnim programima i web stranicama. Naš favorit je npr. „Freedom“.

Foto: Unsplash

TERMIN ZA MEJLOVE

Prosječan zaposleni provjerava mejl čak 88 puta. Mi mislimo da je baš dobra fora odrediti termine za čekiranje mejlova, baš kao kod doktora. Što kažete na pregled u 10 ujutro?. A svim onim gnjavatorima koji šalju ASAP VAŽNO!!! mejlove u 16.55 pošaljite obavijest da ste trenutno nedostupni. Dear sender…

U SVOM SVIJETU

Zamislite da ste otporni na sve one aparate koji zuje oko vas, na uredske tračeve i play-liste koje žele nadmašiti i Ultru? Ništa lakše ako si nabavite slušalice marke Sony WH-100XM3. Cijena – 300 eura, ali što je to prema izrazima lica vaših kolega kada vide natpis na vašem stolu „Do 13h sam nedostupna“.

TERAPIJA GLAZBOM

Najnovija istraživanja govore o tome kako glazba doista može super djelovati na vašu produktivnost, ali sam ako je ugodna, jednostavna i smirujuća. I neka onaj cool heavy metal bend koji ste tek otkrili još uvijek vašim kolegama ostane velika nepoznanica.

Foto: Unsplash

NE PAMTITE, SEJVAJTE

Ajme, koliko još dana imam do važne prezentacije ili konferencije? Zašto se bespotrebno opterećivati time koliko još imate ili nemate vremena. Sve važne datume i termine zapišite u kalendar i mozak na pašu…

ZAPIŠITE ISKUŠENJA

I sve stvarčice koje vam padnu na pamet za vrijeme dok radite važan zadatak. Primjerice, čekirati InstaStory, a onda se nakon uspješno završenog zadatka počastite upravo tim zabranjenim voćem.

PREKRIŽITI UČINJENO

Kažu da tijelo počinje obilato lučiti dopamin čim naša ruka prekriži neki uspješno izveden zadatak. Stavite si veliku kvačicu za svaki poslić, pa čak i onaj najmanji. I ne zaboravite na listu zadataka staviti i one sutrašnje ne biste li utonuli u ekstra-lagan i sladak san.

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.