KADA VAM JE LJUBIMAC MILIJUNAŠ: 10 najbogatijih životinja na svijetu

Nika Kovačić
02.02.2024.

Ok, nije baš da znamo što bismo napravili s kornjačom i bijelim kitom, no ne bismo imali ništa protiv da ovih deset ljubimaca dobijemo na dar.

Njemački pas ovčar Gunther IV

Što se događa kada Gunther III (Homo sapiens) nema pravog nasljednika? Ništa posebno, ali puno je bolje prepisati 140 milijuna eura vjernom prijatelju nego prokletom susjedu. Dok vi sad ovo čitate, Gunter se sigurno negdje davi u svom kavijaru i tartufima. Što ostane, da slugama (Homo sapiensima).

Čimpanza Kalu

Priča se ponavlja, grofica Kenmoore iz Južnoafričke Republike pronašla je malu čimpanzu Kalu dok je još bila malo siroče i srce joj je odmah zaigralo, a kako nije imala djece… Ostalo povežite sami. Nakon smrti, grofica je učinila svoju ljubimicu nasljednicom ostavivši joj 60 milijuna eura, na živu žalost svog živućeg muža koji je godinama tvrdio da su sve to majmunska posla.

Kit Keiko

Svi ga znamo i svi smo ga jako voljeli. Doduše, pod drugim imenom, kao naš prijatelj Willy. Ok, malo imamo prijatelja koji imaju na računu 25 milja eura.

Mačkica Tinker

Osmogodišnja mačka Tinker naslijedila je od svoje gospodarice Margaret Lyne kuću u vrijednosti 700.000 eura u Londonu i još 155.000 eura džeparca, čisto da joj se nađe. Plus bonus ekstra: do kraja svojih 9 života, Tinker si može kratiti vrijeme s još dvije mačke u vili. Sigurni smo da će Tinker to znati iskoristiti.

Mačka Eileen

Ne, nije riječ o zvijezdi Whiskas reklama već ljubimicu gospođe Beryl Reld koja je 1996. naslijedila bogatstvo od 110.000 eura. Trenutno Eileen živi sa svojih 5 mačića u ljetnikovcu u Wraysburyju (Velika Britanija).

Labrador-doberman: Jasper

Kako jedan obični Švrćo može naslijediti 75.000 eura? Može, ako je tako odlučila njegova gospodarica Diana Myburgh.

Jack Russell terijer

Još jedna filmska zvijezda u američkoj seriji Frasier, psić Moose je uspio teškim radom namaknuti 2,3 milijuna eura. Još kad bi znao koliko je kobasica za to mogao kupiti…

Angus govedo

Najbogatija familija, naravno, ako ne računamo Milka klan, jesu angusi iz britanskog Caste of Mey. Svaki telac vrijedi 46.000 eura. Pa vi sad recite da je to uvredljiva riječ?

Mačak Fluffy

Britanka Mary Burton ostavila je svom mezimcu 39.000 eura, čitaj sve svoje bogatstvo plus neke klauzule koje kažu: Fluffy mora svaki dan jesti svježe sardine, najbolje kotlete, a umjesto vode brke si mora namakati u isto tako svježem mlijeku. Postotak masnoće nije naveden.

Korni kornjača Silverstone

U Velikoj Britaniji živi 6 basnoslovno bogatih kornjača. Svaka od njih je naslijedila 24.000 eura, a sve one žive na imanju vrijednom 90.000 eura. Budući da prosječna kornjača živi 100 godina, ispada da će pokopati još nekoliko bogatih gospara. I sada podatak koji još uvijek ne kužimo. Umjesto da uzmu pare i obiđu svijet koliko stignu ili investiraju u nove oklope, one još povrh svega žele biti korisne pa dok njihova gazde uživaju u vrtu, one na svojim leđima nose rasvjetu. Čitaj – svijeće.

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.