HOT & COOL

MEDIBRACIJA: Novi seks-trend koji osvaja spavaće sobe

Nika Kovačić
06.03.2023.

Zvuči kao nešto što bi prigrlila i Gwyneth Paltrow jer spaja dva užitka u jednom – masturbaciju i meditaciju. Pitamo se je li to možda kao kada poželite miješati alkohol i čaj za uspavljivanje? Dragi Fejsbuče, ako ovo čitaš, pliz nemoj nam blokirati stranicu zbog ovog članka…

‘Prikaz golotinje ili seksualne aktivnosti ograničavamo jer su neki članovi naše zajednice možda osjetljivi na tu vrstu sadržaja. Ograničenja prikaza seksualne aktivnosti primjenjuju se na digitalno stvoren sadržaj osim ako je objavljen u obrazovne, humoristične ili satirične svrhe’, piše na korisničkim stranicama Facebooka kao uputa o lijepom i očekivanom ponašanju. No hej!, što je sa zdravstvenim svrhama kao što je medibracija? Jer priznat ćete, obje aktivnosti – i meditacija i masturbacija – doista čine čuda za naš organizam: od instantne proizvodnje hormona sreće, do poboljšane cirkulacije, stanja opuštenosti, jačanja imunosnog sustava te do, što bi moderni psihoterapeuti rekli, ulaska u zonu.

Orgazam bez kontakta

Čini se da je bilo pitanje vremena kada će suludo potenciranje nerealnih pornoklišeja biti zamijenjeno nečim dijametralno suprotnim. Isprva su to bili ASMR filmići na YouTubeu (sjećate se orgazam bez kontakta), a koji su naoko nerazumljivim mrmljanjem, čudnim zvukovima, bilo da je riječ o šaputanju, šuškanju, proizvođenju repetitivnih ‘Ommm’ zvukova, bacali gledatelje u neku vrstu transa ili hipnoze, a znanstvenike nagnali da istražuju neke druge vrste užitka.

Onda su se pojavili soft erotski podcastovi, često namijenjeni ženama, koji su još jednom dokazali ono što uglavnom i sami znamo – da se ponekad najjači orgazmi događaju u glavi. Pogađate, nije trebalo dugo čekati da se spoji ono naoko nespojivo – meditacija i masturbacija. Uostalom, obje aktivnosti nas vode u neko drugo stanje svijesti, zar ne?

Frajer kao tiha pratnja seksi igračkama?

Vi odlučujete, želite li medibraciju provoditi sami, u društvu seks-igračke ili s partnerom. Bez brige, neće se ostvariti crne prognoze koje je iznio francuski pisac Frédéric Beigbeder u svojoj zadnjoj knjizi ‘Čovjek koji plače od smijeha’ kada njegov poluočajan glavni junak zaključuje da će se muškarci u skoroj budućnosti svesti na napaljiva audiošaputanja koja samo pojačavaju djelovanja ionako dovoljno efikasnih seks-igračaka.

Vođena seksi meditacija i body-scan

No kada smo već kod toga, imamo sjajnu ideju. Zašto ne biste svog dečka ili curu pitali da vam na WhatsApp pošalje senzualnu audio navigaciju, čitaj – kako efektno i milimetar po milimetar pobuditi baš svaki komadić vašeg tijela? Glavno pravilo glasi – što sporije, to bolje. Bez panike! Sve je isto kao na vođenoj meditaciji i body-scanu. Mislimo, mogli biste ovo izvesti i dok ste s partnerom u sobi, no nekako smo uvjereni da je samo pitanje sekunde kada bi se vaš slow seks program medibracije pretvorio u 100% quicky akcijski film.

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Budite realni!

Priznajte jednom za uvijek da vi to ne možete i slobodno zaboravite na priručnike za samopomoć! Naravno, knjiga američkog neuropsihologa Paula Pearsalla ‘The Last Self-Help Book You’ll Ever Need’ je izuzetak!

Ne morate guglati simptome

Groznica, klecanje koljena, aritmija srca, gubitak sluha, paranoja, a naposljetku i potpuni gubitak razuma. Pa vi sada recite da to nije bolest. Dobra vijest: lijeka ima. Još bolja: kao i onih koji baš vole bolovati od ljubavi…

Sologamija, što je to?

Pogledali smo neke SF filmove koji tematiziraju ljubav, a zavirili smo i u knjigu ‘Future of Love’ Matthiasa Horxa

Izlaz iz fatalne veze

Što je to u našoj ćudi da nas tjera da hakiramo partneru e-mail, da se smucamo oko njegove zgrade dok vani lije kao iz kabla i da otkantavamo frendice jer smo, eto, toliko zauzete ne bismo li slučajno naletjele u gradu na predmet svoje žudnje? Da, čini se da odgovor leži baš u onom dijelu mozga koji je odgovaran i za sve vrste destruktivnih ovisnosti. Želite li se skinuti?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.