Vjetar u kosi

BAD HAIR DAY: Nešto između nonšalancije i proračunatog kaosa, molim!

Aleksandra Orlić
21.05.2023.

Kako stvari na modnim pistama stoje, estetika stvarne ljepote opako je zahvatila i našu kosu jer ove sezone furaju se: nefenirana kosa, baby hair koja strši u zraku i nonšalantni pramenovi koje je prije toga slučajno prelomila gumica za kosu, a najstrože su zabranjene pegle i figaro

Amsterdam, Copenhagen ili Barcelona? Da me sada netko pita usred noći koji grad više mrsi kosu, ne bih znala odgovoriti, ali činjenica je da nisam nikada imala toliko volumena u kosi (ok, i problema s raščešljavanjem) kao u ova tri uzbudljiva grada. Jer gdje god krenete, vjetar toliko silovito puše da čak određuje u kojem smjeru ćete se okrenuti prilikom fotkanja. Mislim, ako ne želite furati baš svu kosu preko lica kao pjevačica Sia.

No, druga stvar koja me začudila bila je i činjenica da je Barcelona, jedan od najuzbudljivijih i najopuštenijih gradova na svijetu, na neki način odustao od frizera. Jer, krenete li desetak kilometara uzvodno ili nizvodno od Plaçe Catalunya, trebat će vam posebni GPS i pomoć lokalnog stanovništva da pronađete koji frizerski salon.

https://www.youtube.com/live/o2YEUcZeKJE?feature=share

Woke Up Like This trend

U čemu je sada trik? Ta u Hrvatskoj ćete u svim većim gradovima na svakih sto metara doslovce naletjeti na kakvog frizera. Jesu li Španjolci već odavno zaključili da su izgubili utakmicu od vjetra, je li im više seksi furati prirodan look, pletenice i punđu, a sve ostalo koristiti samo za posebne prilike, ne znam, ali čini se da su ovaj trend itekako prigrlili svi svjetski dizajneri i trendseteri.

Jer ako malo bolje pogledati frizure na modnim revijama ispada da su glavni frizeri bili maestral, bura, jugo, a kao poseban asistent i tramontana. Miu Miu je ove sezone predstavio nestašno raščupanu mladu kosu na vrhu glave, Bottega Veneta je nemarno povukla razdjeljak na tjemenu, a čak se i frizerka i vizažistica u elegantnom Chanelu nonšalantno suzdržala od češljanja. Što to sada znači?

Da je trend povrataka realnosti na kojem su svesrdno proteklih mjeseci radili Dries van Noten i Erdem, urodio plodom? Ili da su možda pripadnici starijih generacija jednostavno shvatili da je malo kaosa u kosi jedini eliksir mladosti i jedino što može pružiti malo nonšalancije u njihovom sve formalnijem stilu? Kao što lijepo kaže jedna neobudistička: ‘Slobodno se opustite, jer ništa nije pod kontrolom’ pa zašto bi bila i vaša kosa. Potpisujemo!

Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Ako vas ne vide iz drona, niste dobro odjeveni!

Statement nakit osamdesetih se vratio u velikom stilu. No dobra vijest je ta da ga ne morate nositi samo uz glam haljine te izgledati kao da ste ispali iz serije ‘Dinastija’, jer super će izgledati i uz sportsku jaknu ili džemper

Manje retinola je više!

Svi koji imaju suhu i osjetljivu kožu koja burno reagira na retinol s pravom se sada pitaju – treba li retinolu dati drugu šansu?

Hipnotićki pogled

Zaboravite na bijele sjene ispod očiju koje će možda nastati zbog nošenja sunčanih naočala. Vrijeme je da upoznate Latte make-up trend

Kolektivizam je in!

Konačno je postalo poželjno da se netko pojavi na partyju u 100% identičnoj odjeći kao vi. A znamo i tko je prvi na svijetu pokrenuo ovaj trend, a nije Gucci

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.