Vjetar u kosi

BAD HAIR DAY: Nešto između nonšalancije i proračunatog kaosa, molim!

Aleksandra Orlić
21.05.2023.

Kako stvari na modnim pistama stoje, estetika stvarne ljepote opako je zahvatila i našu kosu jer ove sezone furaju se: nefenirana kosa, baby hair koja strši u zraku i nonšalantni pramenovi koje je prije toga slučajno prelomila gumica za kosu, a najstrože su zabranjene pegle i figaro

Amsterdam, Copenhagen ili Barcelona? Da me sada netko pita usred noći koji grad više mrsi kosu, ne bih znala odgovoriti, ali činjenica je da nisam nikada imala toliko volumena u kosi (ok, i problema s raščešljavanjem) kao u ova tri uzbudljiva grada. Jer gdje god krenete, vjetar toliko silovito puše da čak određuje u kojem smjeru ćete se okrenuti prilikom fotkanja. Mislim, ako ne želite furati baš svu kosu preko lica kao pjevačica Sia.

No, druga stvar koja me začudila bila je i činjenica da je Barcelona, jedan od najuzbudljivijih i najopuštenijih gradova na svijetu, na neki način odustao od frizera. Jer, krenete li desetak kilometara uzvodno ili nizvodno od Plaçe Catalunya, trebat će vam posebni GPS i pomoć lokalnog stanovništva da pronađete koji frizerski salon.

https://www.youtube.com/live/o2YEUcZeKJE?feature=share

Woke Up Like This trend

U čemu je sada trik? Ta u Hrvatskoj ćete u svim većim gradovima na svakih sto metara doslovce naletjeti na kakvog frizera. Jesu li Španjolci već odavno zaključili da su izgubili utakmicu od vjetra, je li im više seksi furati prirodan look, pletenice i punđu, a sve ostalo koristiti samo za posebne prilike, ne znam, ali čini se da su ovaj trend itekako prigrlili svi svjetski dizajneri i trendseteri.

Jer ako malo bolje pogledati frizure na modnim revijama ispada da su glavni frizeri bili maestral, bura, jugo, a kao poseban asistent i tramontana. Miu Miu je ove sezone predstavio nestašno raščupanu mladu kosu na vrhu glave, Bottega Veneta je nemarno povukla razdjeljak na tjemenu, a čak se i frizerka i vizažistica u elegantnom Chanelu nonšalantno suzdržala od češljanja. Što to sada znači?

Da je trend povrataka realnosti na kojem su svesrdno proteklih mjeseci radili Dries van Noten i Erdem, urodio plodom? Ili da su možda pripadnici starijih generacija jednostavno shvatili da je malo kaosa u kosi jedini eliksir mladosti i jedino što može pružiti malo nonšalancije u njihovom sve formalnijem stilu? Kao što lijepo kaže jedna neobudistička: ‘Slobodno se opustite, jer ništa nije pod kontrolom’ pa zašto bi bila i vaša kosa. Potpisujemo!

Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Japanka s petom i remenčićima ili ortopedska cipela. Izgleda da je ova dilema riješena, jer na scenu su se vratile dobre stare plesne cipele. Ok, to sad nipošto ne znači da je sve isto kao prije sto godina. Upoznajte najcool model cipela koji će obilježiti ovo ljeti

Pune i guste obrve san su mnogih žena. S metodom puder obrva ova želja postaje stvarnost. Ako ste i same ljubiteljice lijepih, njegovanih obrva, a možda vam oblik prirodno nije dobro definiran ili vam nedostaju dlačice na nekim mjestima puder obrve mogle bi biti odgovor. Nakon tehnike microbladinga koja je vladala prošlih godina i vrlo je invazivna puder obrve su elegantnije rješenje za savršenu definiciju lica.

ne trebate počupati obrve!

Zaboravite na iscrpno konturiranje i sjenčanje jer se kao glavni make up trend sezone vraća nonšalancija devedesetih

A koju boju treba vaš duh i tijelo?

Prije nego što sljedeći put pedikerki kažete koju nijansu od stotinu ponuđenih želite, zapitajte se kako se trenutačno osjećate. I što planirate raditi sljedećih tjedana jer svaka boja utječe na naš živčani sustav i podsvijest odašiljući tijelu važne poruke

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.