Faktor X u kosi

DIRTY HAIR: Koliko truda moramo uložiti u neuredan look da bismo bili cool?

Nika Kovačić
02.02.2024.

Modne kuće Miu Miu, Jason Wu i Tom Ford ove sezone predlažu posve novi pristup frizurama koje odišu nonšalancijom i hrabrošću, a u isto vrijeme poručuje svima da imate puno pametnijeg posla nego fenirati kosu

Zadnji put kada nisam prala kosu dva tjedna imala sam 15 godina i vodene kozice koje su mi buknule na tijelu u tako jakom intenzitetu da sam ih prestala brojati kada sam došla do sto komada (samo na licu). No kada sam konačno ozdravila i našla se u kupaonici, imala sam što i vidjeti. Da, kosa je bila užasno prljava, ali nekako i postojana. Dovoljno je bilo uzeti pramen, zavrtjeti ga prstom, a on bi takav i ostao. Naravno da pretjerujem sa specijalnim efektima, ali gledajući fotografije najnovijeg trenda zvanog Dirty Hair, a što nije ništa drugo nego bolji naziv za seksi kosu (neopterećen i ležeran pristup), istog trena sam se sjetila razdoblja kada sam bila tako cool.

Baby Hair

Naime, već smo ovo proljeće pisali o Bad Hair trendu koji se nazirao – neurednoj kosi i baby dlačicama koje nestašno skakuću modelima oko glava na modnim pistama, no sada je on uzdignut na sljedeći nivo. Ne vjerujete? Pogledajte samo malo bolje frizure s revija kao što su one brendova Tom Ford, Jason Wu ili Miu Miu. Modeli ne samo da su nosili raščupanu kosu nego je ona malčice djelovala i neoprano.

Na koliko dana treba odgoditi pranje kose?

No prije nego li se poradujemo i počnemo takmičiti tko će izdržati više dana s neopranom kosom i biti više cool, slijedi otrježnjenje. Ta naravno da je lakše furati Mob Wife Look nego ovaj. Uostalom, ležernost je uvijek bilo teže postići s uputama. Jer ako je vjerovati stručnjacima, Dirty Hair Look ne znači da više nećemo prati kosu i da će sve izgledati baš dobro nego samo da ćemo pranje odgoditi za dan ili dva jer je tako možemo lakše stilizirati.

Divlje, voluminozno i malo nepočešljano

Poanta svega ovoga je da kosa izgleda vlažno, ali ne masno i neuredno. I nikako ovaj trend nemojte brkati s još jednim popularnim trendom zvanim Sleek Look. Jer dok Sleek Look izgleda uredno i stilizirano, Dirty Hair bi i dalje trebao izgledati divlje, voluminozno i malo nepočešljano. A sve što je dozvoljeno koristiti za stiliziranje vaše nove cool frizure je nešto ulja ili gela za kosu. Jednostavno prođite prstima kroz kosu i rasporedite malo proizvoda uz sam korijen, a četku ili sušilo za kosu zaobiđite u širokom looku. No, hej! Tko je rekao da će taj X faktor biti tako lako postići? Uostalom, da je tako lako biti cool, cool bi bio svako.

Naslovna fotografija: Miu Miu Instagram, animacija: Canva

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.