Novi prostor i nova kolekcija

HALJINE S PRIČOM: Inspirativan showroom modne dizajnerice Marije Kulušić u dizajnerskoj zoni Zagreba

Nika Kovačić
01.10.2023.

Na adresi Laginjina 6 nalazi se nova omiljena destinacija ljubitelja inovativnog i promišljenog
domaćeg dizajna

Kada bismo morali pronaći filmski žanr koji bi ponajbolje opisao Marijine kreacije, ne bismo puno pogriješili kada bismo odabrali francuski film, jer kako drugačije dočarati tu klasičnu jednostavnost s pomakom, dubokim promišljanjem o održivoj modi i zrnom humora. Uostalom, malo je na modnoj sceni odjevnih predmeta koji tako savršeno pašu za mnoge prilike i doslovce se prilagođavaju stilu života svojih vlasnica, bilo da u Marijinoj haljini želite poput Hrvojke Begović zabljesnuti na Pula film festivalu ili jednostavno proslaviti rođendan u intimnom krugu prijatelja za kućnim stolom.

Uostalom, ideja života za stolom, druženja, zabave, rasprava do kasno u noć je bila inspiracija za Marijinu kolekciju pod imenom Table Setting koja nas je očarala ovog proljeća. “Nakon što su prijatelji otišli, ostala sam sama za prepunim stolom. Prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je ‘Ovaj nered čeka na čišćenje’ pa sam sjela kraj stola kako bih još malo uživala u mirnoj ljetnoj večeri. Taj komadić samoće dozvolio mi je nov pogled na stol na kojem se otkrio fantastičan kaos. Mrlje od kave pomiješale su se s onima od vina, ostale su zgužvane salvete i ostaci vinskih boca. Taj trenutak bio je začetak kolekcije”, izjavila je Marija Kulušić.

Showroom u dizajnerskoj oazi

Iako je kolekcija Table Setting predstavljena digitalno, priznajemo da smo često zamišljali kako bi bilo divno sjesti za Marijin stol u stvarnosti i zaviriti u njene skice, materijale, moodboardove te saznati što nam sprema za nadolazeće hladnije dane. A onda je stigla pozivnica za otvorenje Marijinog showrooma koji je smješten na adresi Laginjina 6, tik uz dizajnersku žilu kucavicu, Martićevu ulicu, gdje će od sada sve ljubiteljice njenog dizajna moći razgledati aktualne kolekcije.

“Potraga je trajala zaista dugo. Ali, znala sam što želim, u kakvom prostoru zamišljam svoje kreacije i tražila sam ga dok ga nisam i pronašla”, odala nam je dizajnerica. Dvije prostrane prostorije starog zagrebačkog stana sada će postati dijelom kreativne igre koju podrazumijeva dizajnerski proces.

Novi prostor i nova kolekcija

Premještajući elemente i dodajući nove komade u showroomu, Marija će na, sebi svojstven, suptilan način svim zainteresiranim posjetiocima pružiti direktan uvid u svijet svoje imaginacije. Novi prostor podrazumijeva i novu kolekciju pa će se tako već od danas u showroomu moći pronaći zimski kaputi, vunene hlače, statement topovi i drugi komadi iz kolekcije za jesen/zimu 2023.

Uz postavljene komade namještaja, dizajnerica je i interijeru udahnula svoj kreativni duh pa je tako radni stol presvukla custom-made navlakom te je sama osmislila, bojadisala i tapecirala zastor te taburee koji se koloritom nježno stapaju s drvenim parketom i očuvanom, originalnom bijelom stolarijom.

Otvorenje showrooma obilježeno je intimnim druženjem u krugu suradnika, prijatelja i predstavnika medija koji Marijinu priču godinama podržavaju. Uz ukusne zalogaje koje su osmislile Anja i Hana Grgić svi prisutni imali su priliku uživati u pjenušcima Vinarije Kota te svježe pripremljenim napitcima od matche brenda Materia. Dekoracije od suhog cvijeća za ovu su prigodu osmislile i postavile vlasnice Samonikle.

Posjeti showroomu otvoreni su za sve zainteresirane uz prethodnu najavu na info@marijakulusic.com ili preko službene Instagram stranice brenda.

Fotografije: Aleksandar Selak

Pročitaj više

Japanka s petom i remenčićima ili ortopedska cipela. Izgleda da je ova dilema riješena, jer na scenu su se vratile dobre stare plesne cipele. Ok, to sad nipošto ne znači da je sve isto kao prije sto godina. Upoznajte najcool model cipela koji će obilježiti ovo ljeti

Pune i guste obrve san su mnogih žena. S metodom puder obrva ova želja postaje stvarnost. Ako ste i same ljubiteljice lijepih, njegovanih obrva, a možda vam oblik prirodno nije dobro definiran ili vam nedostaju dlačice na nekim mjestima puder obrve mogle bi biti odgovor. Nakon tehnike microbladinga koja je vladala prošlih godina i vrlo je invazivna puder obrve su elegantnije rješenje za savršenu definiciju lica.

ne trebate počupati obrve!

Zaboravite na iscrpno konturiranje i sjenčanje jer se kao glavni make up trend sezone vraća nonšalancija devedesetih

A koju boju treba vaš duh i tijelo?

Prije nego što sljedeći put pedikerki kažete koju nijansu od stotinu ponuđenih želite, zapitajte se kako se trenutačno osjećate. I što planirate raditi sljedećih tjedana jer svaka boja utječe na naš živčani sustav i podsvijest odašiljući tijelu važne poruke

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.