Plus: romantičan kviz

POKLON OD SRCA: Kako simbolično posvojiti životinju?

Nika Kovačić
09.02.2024.

Ipak je Valentinovo samo jednom u godini, pa zašto ga ne ispuniti ljubavlju i dobrim djelom? #jertojeljubav

Pokušajte zamisliti svijet pun ljubavi. Već sam pogled na neodoljive okruglaste pande ili zaljubljene pingvine izaziva osmijeh i želju da činite dobro, zar ne? Kako tek na svakog od nas djeluje zaljubljenost, oni leptirići u trbuhu i potreba da pokažemo koliko nam naša ljubav znači. Zašto ovog Valentinova ne bismo odlučili tu ljubav nesebično podijeliti i darovati tako da pomognemo drugome? Ugrožene životinje ovise o nama i našoj spremnosti na pomoć.

Valentinovo je idealna prilika da svjesno odlučite učiniti dobro djelo i iznenadite posebnim poklonom: WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, vam omogućuje da simbolično posvojite životinju!

Kako bi vam olakšao odluku, WWF je pripremio i romantični kviz! Otkrit će vam koja to životinja najbolje odgovara vašoj boljoj polovici i pomoći vam u odluci koju životinju posvojiti i pokloniti. Certifikat posvojenja možete potpisati osobnom porukom te posvetiti i poslati osobi koju volite i želite darivati.

„Ubrzano uništavanje prirode i klime djeluje na sav život na Zemlji, a tako i na već ugrožene životinjske vrste. Zato ovaj oblik donacije, kroz simbolično posvojenje životinje, ima posebnu snagu. Izmamit će osmijeh od osobe koju volite i iznenaditi nesebičnim poklonom. Možete se odlučiti na mjesečnu donaciju i tako svjedočiti svoju ljubav kroz vrijeme te redovno podržavati naš rad na očuvanju prirode.“, kaže nam Lucija Josipović iz odjela za komunikacije i donacije u WWF Adriji.

Kako simbolično posvojiti životinju?

  1. Kliknite na donacije.wwfadria.org.
  2. Odaberite životinju koja vam je draga ili koju vam je naš kviz otkrio.
  3. Odaberite iznos donacije te mjesečno ili jednokratno plaćanje.
  4. Ispišite ime osobe kojoj darujete životinju (ako je ne darujete sebi).
  5. Upišite svoju poruku osobi koju volite.
  6. Odaberite dan i vrijeme kad želite da vaš poklon stigne na odabranu e-adresu. (Ako ste
    životinju odabrali za sebe, certifikat će stići odmah!)

Vaš će poklon za Valentinovo i poruka u certifikatu simboličnog posvojenja koji ćete poslati
svojoj ljubavi, imati snagu. Snagu nesebičnog darivanja. #jertojeljubav

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.