NISU MALDIVI SVE: Otkrivamo 5 skrivenih otočkih dragulja koje valja posjetiti (ili proguglati)

Tamara Radan
17.12.2023.

Znate kako je svojedobno rekao jedan poduzetnik – ‘Odeš zimi na Tajland i sretneš pola špice’. Srećom, imamo prijedloge gdje se možete skroz opustiti i gdje vas nitko neće tako lako pronaći…

Pantelleria, Italija

Tako blizu, a tako daleko. Iako je ovaj vulkanski otok smješten u Jadranskom moru prava je istina da je bliži Africi nego Italiji i da su modni dizajneri i fotografi ludi za njim. No osim što podsjeća na neki nenastanjeni planet oduševit će i ronioce te ljubitelje beauty tretmana. Giorgio Armani, vlasnik kuće na Pantelleriji, toplo preporučuje vulkanske blatne kupke u jezeru Venere.

Cavallo, Francuska

Dosadile su vam gužve i čeznete za rajskim otokom na kojem je priroda gotovo netaknuta? A što kažete da posjetite mali francuski otok Cavallo kojem su očito Korzika i Sardinija ukrale popularnost. Ili je problem taj što na ovom otoku kojeg zovu i Mustique Mediterana postoji samo jedan hotel. Ali kakav samo hotel! Jer gdje ćete drugdje imati jedinstvenu priliku noćiti u sobi na stijenama, svega nekoliko koraka od mora.

Bonaire, Karibi

Već pri slijetanju na ružičasto obojenu međunarodnu zračnu luku Flamingo na Bonaireu postaje jasno da ova karipski otok, koji pripada Nizozemskoj, više pripada svijetu mašte nego stvarnosti, kao i to da vam ružičaste naočale neće biti potrebne. Naime, Bonaire nije samo dom najljepših podvodnih područja i beskrajno lijepe flore i faune, već je i jedna od najvećih kolonija flamingosa na svijetu.

Koh Kood, Tajland

Samo sat vremena leta od Bangkoka nalazi se Koh Kood, koji za razliku od Phuketa ili Koh Samuija još uvijek nije, srećom, dovoljno razvikan. A to znači da se konačno možete opustiti na praznim, puderasto bijelim plažama i uživati u sanjarenju, čitanju i chillanju s pogledom na bujnu vegetaciju.

Gozo, Malta

Točno usred Sredozemlja, malteški arhipelag prekida predivnu plavu nijansu Mediterana poput tri mala zlatna nuggetsa. Malta je najveća, s velikim gradom i najvećim dijelom turističkog prometa, a onda, svega nekoliko minuta kratke vožnje trajektom, evo vas na čudesnom Gozu, tako mirnom, cool i opuštenom otoku. Uostalom, zar ćete propustiti priliku da nekome pošaljete pusu ili razglednicu – ‘I Gozo te pozdravlja!’ Pa nek’ si misle je li to neki novi tip sa špice…

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.