u (ne)milosti zvijezda

LJETO PREKIDA? Što možemo očekivati od retrogradne Venere

Lena Ivanović
04.08.2023.

Nadali ste se ljetovanju punom zabave, avantura, ljubavi i ludih izlazaka? Ništa od toga nije isključeno, ali pripremite se i na dosta preispitivanja, jer stigla je retrogradna Venera

Svaki put kad čujemo da u našem kozmosu neka planeta krene „retrogradno“ hvatamo se za glavu i krivimo je za sve nedaće koje su nas zadesile, od kvara kompjutora, sukoba s prijateljicom, pa do razvoda… Pa što nam donosi retrogradna Venera?

Retrogradno nije nužno krivo

Od 22. srpnja pa sve do 03. rujna 2023. svjedočimo pojavi retrogradne Venere. Retrogradna kretanja planeta zapravo su optička iluzija, dojam koji imamo gledajući ih sa Zemlje. Ta pojava baš i nije tako rijetka – događa se svakih 18 mjeseci i traje 40 dana te potiče na preispitivanje: dosadašnjih rutina, obrazaca ponašanja, odnosa, načina predstavljanja, želja i ciljeva.

Ove godine nalazi se u znaku Lava, metaforičke zvijezde zodijaka koji vole biti u centru pozornosti, ali ih odlikuje i odanost, autentičnost i naravno, puno samopouzdanja. Pa će ovu retrogradnu Veneru obilježiti eksperimentiranja s modnim izričajem, ali i prihvaćanjem dejta s nekime tko nije baš „vaš tip“ – a tko zna kakve bi to nove perspektive moglo otvoriti.

Mogu se očekivati i susreti i ponovne pojave nekih bivših ljubavi – no na vama je da odlučite jeste li zainteresirani vratiti se nekim starim obrascima ponašanja i pokušajte ne ponavljati neke ranije greške.

retrogradna venera
Foto: Pexels / Simon Lee

Ovo ljeto možda ne donese sve čemu ste se nadali, ali baš kao u pjesmi Rolling Stonesa, možda dobijete upravo ono što trebate. Ne bojte se izaći iz zone komfora, isprobati neke nove stvari, bilo u modi, gastronomiji, ljubavi, preispitati dosadašnje karijerne odluke i načine na koje provodite vrijeme.

Što donosi retrogradna Venera

Ovnove poziva da se oslobode starih obrazaca i otkriju neke nove interese izlazeći iz svoje zone komfora, Bikovi bi mogli uživati u plodovima svog dosadašnjeg rada i energiju usmjeriti u uređenje doma i svog okoliša.

Blizanci će biti ponukani oplemeniti svoju svakodnevicu i obogatiti ju nekim novim rutinama, Rakovi preispitivati način na koji se predstavljaju drugima, a Lavovi osobne vrijednosti i istražiti nove stvari koje bi ih mogle odvesti u novom smjeru.

Djevice bi se mogle suočavati s potisnutim sjećanjima i uspomenama, a Vage s osobama koje ih okružuju – uživo i na društvenim mrežama. Škorpioni će se pozabaviti svojom karijerom te možda napokon izađu iz dosadašnjih okvira, a Strijelci povezati s ljudima koji bi im mogli pomoći na njihovom daljnjem putu.

Jarce će nagnati da se zapitaju nad svojom potrebom za kontrolom i načinom na koji ona utječe na njihove odnose, osobito one romantične, dok će Vodenjaci morati naučiti kako se bolje povezati s ljudima te baciti novi pogled na svoja partnerstva i dogovore. Ribe će sebe staviti na prvo mjesto te ustaliti neke nove rutine kako bi se osjećale što bolje u svom tijelu.

Naslovni vizual: Unsplash

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.