Sorry, nepomirljive razlike u karakteru

OTPRATITI NEKOGA NA INSTAGRAMU ILI NE: Neka ovaj kviz odgovori umjesto vas

Lena Ivanović
01.10.2023.

Rijetki su oni poput moje frendice Maje koja je blokirala dečka s kojim je dejtala, a onda mu je još svečano na mejl javila da ga je blokirala i popisala sve razloge. Mi ostali koji ne reagiramo u afektu ipak imamo neka pitanja – trebamo li nekoga i dalje pratiti ili mu zauvijek reći zbogom. I kako preživjeti onu situaciju kada otpraćenog sretnemo u stvarnom životu?

Život na Instagramu nije lak i nema tih filter mjehurića koji bi mogli znati čije objave volimo gledati, a čije ne. Uostalom, nitko ne kaže da netko ne može promijeniti svoju estetiku za 180 pa jednostavno više nismo na istoj valnoj duljini i ne želimo gledati taj film. U sudnici bi se to pristojno reklo da su se pojavile nepomirljive razlike u karakteru. Pa ipak, iako je vrlo važno imati slobodu odlučivanja kakav ćemo sadržaj propuštati kroz naše oči, ljudi koje pratimo ipak imaju osjećaje, ego, a neke od njih i često srećemo te nije lako donijeti odluku koga ćemo otpratiti, a koga ne.

Šmugnuti neprimjetno ili otići demonstrativno?

Evo, zamislite recimo da vas je netko pozvao na svečanu premijeru svog filma. Film je počeo obećavajuće, a onda vam je dozlogrdilo i niste više mogli motivacije da nastavite. No kako zgibati iz dvorane? Hoćete li čekati da se ekran zacrni ili nestane struje pa da šmugnete ili ćete to obaviti demonstrativno tako da svi vide? Ili je možda bolje odglumiti napad astme ili nesvjesticu te izvesti mini-show koji će završiti kao viralni film u filmu na TikToku? Ma čemu se toliko mučiti? Jednostavno riješite ovaj test i saznajte što vam je raditi.

Ako želite rješavati test preko cijelo ekrana – kliknite OVDJE!

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Bruto ili neto?

Na poslu provodimo barem 40 sati tjedno, a mnogima zaokuplja misli i u slobodno vrijeme. Pa prije negoli se upustite u avanturu zvanu novo radno mjesto, provjerite što bi vas tamo moglo dočekati

"Što zapravo radi vaša tvrtka?"

Slang, žvaka, poštapalice, nezainteresiranost, klišeji, tračanje, razgovori o novcu i klasik nad klasicima – pitanje kada možete uzeti prvi godišnji

Kad oglas za posao traži motivacijsko pismo, priznajte, svima nam je prva pomisao: trebam novac, eto ti motivacije, no takva iskrenost nije rizik koji smo spremni prihvatiti kad su ulozi tako visoki. Pa kako napisati takvo koje će nam povećati šanse da taj posao doista i dobijemo?

A zašto nisam pozvan na sastanak?

8 ranih znakova da vaš šef manipulira vama i želi vas izbaciti iz igre

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.