Kada vam životopis pojedu za doručak!

POSAO JE, NARAVNO, VAŠ: Je li ovo najslađi životopis koji ste ikada vidjeli?

Nika Kovačić
03.12.2023.

Sezona partyja je u visokoj fazi, pokloni lete na sve strane, pa zašto se ne inspirirati uspješnim poslovnim potezima

Vjerojatno se sjećate priče ‘Djevojčica sa žigicama’ i možete se staviti u cipele nekoga tko nije pozvan na božićni domjenak firme u kojoj želite raditi i nema tog načina kako biste im mogli signalizirati da bace pogled na vas, a kamoli da vas sutradan pozovu na razgovor za posao? Izgleda da je isto pitanje prošle godine mučilo i Karly Pavlinac Blackburn iz američke države Sjeverna Karolina koja je silno željela raditi u tvrtki Nike.

PDF formati i video su out!

Srećom, vrlo brzo joj je pala na pamet super ideja – poslat će firmi 8. rujna, na dan kada slave ‘Just Do It Day’ tortu, ali umjesto Mickeya Mousea koji bi na ušima imao slogan “Just Do It” prepisat će najvažnije podatke sa svog CV-a.

Od ideje do realizacije

No lako za super ideju, ali kako je realizirati do kraja i predati u prave ruke? Možda bi ova sjajna ideja ostala samo cool dosjetka da Denise Baldwin koja je imala zaduženje predati tortu u prave ruke nije izvela pravo malo čudo.

S tortom na jednoj ruci i bebom koja spava u drugoj trudna Denise Baldwin je pretražila 750.000 četvornih metara Nikeova kampusa s 75 zgrada kako bi predala “prijavu” koja je urodila plodom. Ne samo da su Karly pozvali na razgovor za posao, nego su i drugi poslodavci pokazali interes za nju. Pa ako ovo nije najslađa priča o uspjehu ne znamo što je. I ne, nćemo imati ništa protiv ako je u potpunosti iskopirate.:)

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Izgubljeni u šopingu

Znamo, zvuči nategnuto, ali kažu da nema brendova mi čak ne bismo znali ni tko smo, a ni što smo. Na primjer, odgovara li recimo našem karakteru i stanju duha više BMW zato jer smo proaktivni ili Mercedes jer više cijenimo stabilnost, jesmo li, primjerice, više desno (PC) ili lijevo (Mac)… Iako ova teorija zvuči uvrnuto, psiholozi šopinga (bihevioralni ekonomisti) mogu nam za nju ispostaviti i ‘račun’

Dubravki Vrgoč sinoć je u Esplanadi dodijeljena nagrada “Menadžerica godine u kategoriji najbolje vođenog inovativnog projekta” Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA

Nekoć je sve bilo lako. Postojali su mladi, situirani i seniori, a onda se sve zakompliciralo…

priroda i društvo

Što je biološki sat i zašto su žene te koje uvijek osjećaju taj pritisak

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.