All the single ladies, pozor!

BUMBLE, PRVA APLIKACIJA ZA ŽENE: Zašto su svi poludjeli za dejtanjem na suho

Lena Ivanović
23.03.2023.

Otkrijte 5 trendova od kojih će vam srce možda brže zakucati. Osim ako baš niste naletjeli na nekoga tko si je nakon pandemije odlučio učvrstiti single status

Hardballing

Dosta vam je igrica i angažiranja frendova kao simultanih tumača koji usred noći moraju odgovoriti na pitanje: ‘Ej, što mu znači ona rečenica, emoji, fotka, misli li ozbiljno, zašto se nije javio?’ Pripremite palicu jer ovo je savršen dejting trend za vas. Hardballing je termin posuđen iz bejzbola, a govori o grifu da lopticu morate udariti direktno i bez oklijevanja. Dakle, tako se ponašate i na dejtu. Ili kao što bi rekla moja frendica – zašto se nitko nije dosjetio otisnuti majice na kojima bi na prednjoj stranici pisalo Izlazim u PIF, a s leđa Jebivjetar sam, ne računaj na mene, živim sa starcima, nemam love i ne znam što bih. Duboke isprike našem omiljenom kafiću, ali kad već moramo biti brutalno iskreni…

Explori-dating

Čuli ste za teoriju vezanu uz Tinder, a koju je postavila britanska novinarka Rebecca Twomey? Ona kaže da je njihovu algoritmu u interesu da vi zapravo nikada ne nađete odgovarajućeg partnera i istog trena zaboravite aplikaciju, nego da vam cijelo vrijeme nude varijante prvog frajera kojeg ste svajpale udesno? E, vrijeme je da zeznete sve moguće aplikacije, jer vi odjednom nemate svoj tip, arhetip, a kamoli ideal, kao što nemate ni savršenu lokaciju za dejt, a ni očekivanja. Što to znači? Da ćete izaći s tipom koji vam se ne sviđa, otići voziti kanu i loviti ribu na Mrežnici? Upravo tako, jer 45% ispitanika glasalo je za avanturistički rendezvous i izlazak iz zone komfora. Ako ništa drugo, barem ćete imati dobru priču za frendove.

Hobby-Dates

Pop kultura je puna klišeja koje možda i nesvjesno ponavljamo. Odlazak na večeru ili na piće plus šetnja oko parkića gdje ste se prvi put poljubili, a sada želite iskušati i onaj zadnji, najotrcaniji – odlazak u kino i nestrpljivo iščekivanje u mraku kada će vas više uhvatiti za ruku? Sve je to i dalje super, ali što kada je više od polovice solera tijekom pandemije otkrilo neki neobičan hobi u kojem sada toliko jako uživa da ga silno želi podijeliti s nekim na dejtu. Primite našu duboku sućut ako ste naletjeli na pasioniranog planinara, jer znajte da ovaj izlet na Sljeme neće biti samo zbog jedinstvenog pogleda na grad u noćnim svjetlima kao u ‘La La Landu’, nego da se od vas očekuje i osvajanje svih vrhova u blizini. A ovoga ljeta, umjesto Zrća, kupanje u vlastitom znoju na Olimpu.

Foto: Shutterstock

Consciously-Single

Ok, svi znamo da postoji nekoliko inačica single statusa: a) tu ste se našli posve slučajno, jer ste upravo prekinuli, b) imate partnera/icu, ali kao da nemate, c) preko tjedna ste solo, a za vikend nađete nekoga za koga mislite da će potrajati, kad ono… I sada kategorija o kojoj pričamo – osvijestili ste da ste single i to vam se jako sviđa jer se vodite načelom ‘Radije sama nego u lošem društvu’. Naime, prema Bumbleovim anketama, za 53% ispitanika uopće nije tako loše da su solo, a nakon pandemije 54% solera kaže da će dobro razmisliti prije nego što ponovno uskoči u vezu. Eto, barem znate zašto se koraci koji vode do prvog poljupca događaju puževom brzinom.

Dry-Dating

James Bond bi vjerojatno protestirao protiv ove odluke – da se na dejt ode bez kapi alkohola u sebi, ali hej! I nama se nije svidjelo da tip koji kaže da za smrt nema vremena na kraju strada. I to taman kada je dopustio da mu emocije poteku krvotokom. Uostalom, i svaki treći sudionik ovog ispitivanja priznao je kako ne bi imao ništa protiv da na prvom dejtu ne naruči neki koktel, pivo, džin-tonik, jer i izlazak na suho može biti zabavan i cool. Pogotovo ako lučenje adrenalina potaknete na drugi način. Za sve one koji i dalje ne znaju što bi na dejtu, a kamoli da imaju nekoga s kim bi htjeli izaći, guglajte pojam ‘teorija klimavog mosta’ te kako izvanredne situacije ponekad brže mogu izvući broj mobitela od slučajnih prolaznika i ubrzati otkucaje srca na najjače.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Je li moguće naći ljubav na Tinderu? Čini se da osim tzv. fuckboys sada trebamo paziti i na one zauzete

MUČENJE ŠUTNJOM

Šutnja, durenje, puhanje, ignoriranje… Zašto sve više ljudi umjesto otvorene komunikacije primjenjuje metode pasivno-agresivnog komuniciranja?

PRISTAJETE LI NA MRVICE?

U svijetu suvremenog dejtanja, neki ljubav dobivaju na kapaljku. Kako prekinuti začarani krug?

TAKTIKA: ESCAPE

Prvo su vas iznenadili time što su vam skidali zvijezde s nema, a zatim su samo isparili s ovog planeta? Nije baš da želite angažirati istjerivače duhova, ali zanima vas što se krije iza ovakvog %&!!! ponašanja?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.