can i touch it?

DODIR JE PONOVNO IN: Ovog ljeta nose se teksture koje su podjednako vizualno atraktivne, koliko i pod prstima

Kristina Stakor
03.06.2023.

Mrežice, perlice, resice i volani zavladali su ljetnim odjevnim komadima koji su stvoreni za ples i zagrljaje

Nakon godina držanja na distanci i izbjegavanja dodira, ove sezone moda nam donosi zaokret od 180 stupnjeva i vraća taktilno. Teksture poput mrežica, pletiva, resica, volana i perlica donose zanimljivo vizualno iskustvo, ali i neizbježan impuls: „smijem li to dotaknuti?“.

Resice smo vidjeli na revijama brendova Alexander McQueen, Bottega Veneta, Giorgio Armani, Jason Wu, teksturirane haljine predstavili su Jil Sander, Acne Studios, Off-White, Versace i Zimmermann, a različiti materijali koji pozivaju na dodir „spustili“ su se i na modne dodatke poput torbica, cipela, naušnica i šešira.

šešir za ljeto 2023

Kukičane haljine i kompleti kroz koje proviruje preplanula put, duge rese koje nosi vjetar dok hodamo, suknje koje asociraju na sirene ulovljene u mreže, naušnice i torbice s perlama koje se presijavaju na suncu: modni diktati ove sezone pozivaju na dodir koji nam je nedostajao, na uživanje i ples

Tu su i jarke boje plavetnila mora, zalaska sunca, sjene palmi, kao i prirodni materijali poput pamuka, rafije, školjki i koralja za idealne ljetne lookove!

Pucci
Mango x Simon Miller
Massimo Dutti
Khaite
Zara
Jacquemus
Dries van Noten
koraljni nakit
Zara
Zara
Mango
Massimo Dutti

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.