Dođoh, popih kavu, odoh

COFFEE BADGING: Nakon tihe ostavke, red je da upoznamo i drugi oblik bojkota posla

Lena Ivanović
22.12.2023.

Novi trend koji se neće svidjeti poslodavcima upravo je zahvatio američke urede, a kako stvari stoje ubrzano se širi svijetom…

Kada pitate bilo kojeg Amerikanca koji se zatekne u Zagrebu usred radnog dana što mu je prvo upalo u oko, kladimo se da će jedno od pitanja biti – zašto toliko puno ljudi ispija kavu u kafićima, i to satima. I kada i gdje oni rade? Priznajemo, ljubav prema kavi je golema i nema smisla glumiti Talijane koji to naprave na brzaka prije posla i to često za šankom. No ovih dana se u Americi pojavio jedan trend koji je uzburkao poslovne duhove, a koji izgleda kao da je doslovce kopiran s naših prostora. Riječ je o coffe badgingu kojim zaposlenici preko bare izražavaju svoj protest protiv toga da se vrate u urede i tu provode putu satnicu, ne bi li srce šefu bilo na mjestu.

Dođoh, popih kavu, odoh

No kako to izgleda u stvarnosti? Dođete na posao i tu provedete dovoljno vremena da popijete šalicu kave, pročavrljate s kolegama, dobijete ‘badge swipe’, a zatim se vratite kući gdje na miru, kao i sve do sada, obavljate svoj dio posla. Ako ‘coffee badger’ nema sastanke uživo ili radni stol blizu šefa, ovaj kofeinski prosvjed može potrajati mjesecima, što zapravo postavlja pitanje – je li to uopće protest ako poslodavac ne vidi što izvodite? I dođe li uopće poruka do centrale gdje se donose važne odluke?

Foto: Unsplash

Što radnici žene?

No u slučaju da vaši poslodavci ipak čitaju ovaj članak, prenijet ćemo još jednom što sve više djelatnika želi. Tako barem tvrdi tvrtka Owl Labs, koja je temeljito proučila što je zapravo pokrenulo ovaj trend. Naime, izvještaj o stanju hibridnog rada za 2023. godinu pokazao je da samo 22% radnika želi biti u uredu puno radno vrijeme, 37% želi imati opciju hibridnog rada, a 41% radije bi bilo potpuno zadovoljno radom na daljinu. S druge strane, više od polovice ispitanika, njih čak 58% već hrabro prakticira “coffee badging”, dok je 8% reklo da ga još nisu isprobali, ali svakako planiraju i žele.

Manje od 30% menadžera želi ići na posao svaki dan.

Balans između privatnog i poslovnog

No s druge strane, ako malo bolje razmislimo, na ‘coffee badging’ se uopće ne bi trebalo gledati kao na vrstu protesta i bojkota. Radnici naprosto imaju i više nego konkretan prijedlog kako poboljšati uvjete posla te postići ravnotežu između posla i privatnog života. A još kada ovaj trend dođe do nas pa ga usavršimo na hrvatski način, Ameri se samo mogu bojati da im ne pošaljemo tužbu na autorska prava…

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Eurosong je izazvao mnogo reakcija na različitosti koje smo imali prilike doživjeti. Svakakvi ružni komentari povlačili su se društvenim mrežama. Svijet još nije spreman za različitosti, a kako bi i bio kad još nismo prihvatili ženska i dječja prava. Upravo o tome potonjem želim pisati jer istraživanja američkim i švicarskih sveučilišta daju frapantne rezultate.

business & pleasure

Spremne ste svoje prijateljstvo odvesti na novu razinu – onu poslovnu? Koliko god vam bila dobra ideja proizašla iz druženja s frendicom, prije ove avanture postavite si 5 pitanja i saznajte kakva budućnost očekuje vaš biznis i prijateljstvo

Pred nama je najnevjerojatnija vožnja u povijesti čovječanstva. Vežite se, polijećmo!

NOVA POSLOVNA PRAVILA

Kako to da ste već tri godine zapeli na istom radnom mjestu i ni mic pa se u usporedbi s vama, čak i ona orhideja koja čami na vašem radnom stolu i koja već peti puta mijenja ruho čini kao simbol uspješnog cvijeta? Hm… A jeste li sigurni da koristite nove programe?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.