Hvali me nježno i strasno!

SEXUAL MINDFULNESS: Treba li seks biti izvantjelesno iskustvo ili možda trebate biti potpuno u trenutku?

Nika Kovačić
18.08.2023.

Kako smo došli do toga da najuzbudljiviju stvar na svijetu poželimo spustiti nekoliko stepenica niže te da smo u igru poželjeli uvesti seks-igračke, avatare, holograme, čak i aplikacije za vođenje ljubavi. Upoznajte najvažnije seks trendove godine

SEXUAL WELLNESS

Ne znamo kako je došlo do toga da smo poželjeli najuzbudljiviju stvar na svijetu ili bolje reći akciju koja pumpa krv u žile, ubrzava rad srca, širi zjenice spustiti nekoliko stepenica niže, no očito je bilo previše štrebera koji su i na seks počeli gledati kao na svojevrsni pritisak. Kao i onih koji su orgazam doživljavali samo gledajući ASMR filmiće. Ok, nitko ne tvrdi da se više ne mora doći do cilja nego samo to da i put do njega ima svojih čari, pa makar zaspali usred akcije jer vas previše podsjeća na ljuljanje valova.

SEX IN METAVERSE

Ako ljubav ide kroz želudac, ide li onda seks kroz oči? Jer kako drugačije objasniti to da nam se čini da su oči dobrom starom dodiru uzele primat. Želite dokaze? Suludi razvoj naočala za proširenu stvarnost, gadgeti povezani s vašim partnerom na drugom kraju svijeta, seksi avatari s vašim navikama, seks igrice… I samo je pitanje vremena kada će se na tržištu naći ono što su nam tako slikovito prikazali u filmu ‘Blade Runner 2049.’ – hologrami koji se doista vrte pred našim očima i gladnim tijelom.

SEXUAL MINDFULNESS

Znate ono kada se u seksu zaboravite pa slučajno izgovorite tuđe ime jer ste doživjeli vantjelesno iskustvo? E, sad – debate se vode o tome je li poanta seksa pustiti um da se doslovce rasprši svemirom ili biste trebali biti svjesni svega. No činjenica je da sve više žena koristi Headspaceovu ‘Žensku kolekciju’ koja uključuje svjesne vježbe koje vam mogu pomoći ako se želite fokusirati na, kako se kaže – seksualnu dobrobit i želju. A za one koji ne znaju odakle pomoći tu je i super aplikacije Ferly koja pomaže tisućama žena s audio-vođenim svjesnim sadržajem. Neka vrsta GPS-a za sve važne postaje na vašem tijelu, kao i odmorišta.

GENDER NEUTRAL SEX TOYS

Sve do nedavno vjerovali smo da je sinkronizirani orgazam nešto kao Jeti. Čuli smo da postoji no nitko nema pojma kako on izgleda. Pardon, za sinkronizirani orgazam nisu čuli, a ni osjetili ga svi oni koji nikada nisu čuli za rodno neutralne multifunkcionalne seks igračke poput one We-Vibe Sync, a koja se može koristiti – kako u paru, tako i solo. No, kako stvari sada stoje, razvoj seks igračaka doista napreduje strelovitom brzinom pa nas tako uopće ne čudi i što su seksualno emancipirane junakinje serije ‘I tek tako’ ostale paf kada su prvi put vidjele neke uređaje koji rješavaju erektilne probleme dok kažeš ‘seks.’

Foto: Unsplash

PRAISE KINKS

Sjećate se kako ste pocrvenjeli kada ste posljednji put dobili kompliment? Tijelo vam se jednostavno uzbudilo. No vjerojatno niste razmišljali o tome da su i drugi dijelovi tijela možda dali fizički odgovor na taj kompliment. Pa koga onda još uopće čudi što je hashtag #praisek1nk jedan od najbrže rastućih trendova na TikToku s više od 510 milijuna pregleda. Uostalom, uzbuđivanje komplimentima je baš super i tako romantično. Nadamo se samo da niste naletjeti na nekog ovisnika o potvrdama koji će svoju porciju potvrda uporno tražiti i izvan kreveta. No priznajemo da nas baš zanima što bi se dogodilo kada biste u more komplimenata ubacili i neku dirty riječ? Je li to možda potpuno novi trend na vidiku? Nešto kao tuširanje hladnom vodom?

Video: Canva

Pročitaj više

adulting is hard

Pati li cijela jedna generacija od sindroma Petra Pana ili se samo sve urotilo protiv nas?

toksični obrasci

„Uzmi par badema i dobro ih sažvači“, savjetovala je Yolanda Hadid svojoj kćeri Gigi prije desetak godina i postala „inspiracija“ za niz TikTok videa u kojima korisnici prozivaju nezdravi odnos s hranom koji im je usađen u obitelji

Crne misli

Sa svih strana nas bombardiraju s pozitivnim citatima, srećom kao ultimativnom istinom, a vi se borite sa svojim problemima koji su vama, naravno, najveći na svijetu i sa svojim ih svakodnevnim mislima i uvjerenjima samo potvrđujete. Profesor Hayes s katedre za psihologiju Fakulteta u Nevadi donosi šest znakova da ste zapeli u negativnoj priči o sebi.

Od Miley Cyrus koja pjeva himnu našeg doba da je nitko ne može bolje voljeti od same sebe do afirmativnih citata na društvenim mrežama i majicama. Self-love je pojam koji doslovce trči za nama. No, koristimo li pojam self-love da bismo skupljali lajkove, prodavali proizvode, spike, sami sebe tješili ili ga doista i živimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.