Pitaj svoje srce! Doslovno.

JESTE LI ISPROBALI MOODMISSION: Super aplikacije i gadgeti koji koriste biofeedback

Nika Kovačić
24.09.2023.

Biofeedback ili biopovratna informacija je terapijska tehnika koja se koristi za poboljšanje svijesti o fiziološkim procesima u tijelu i omogućuje nam da naučimo kontrolirati te procese radi poboljšanja tjelesnog i mentalnog zdravlja. Uostalom, bilo je krajnje vrijeme da netko za mišljenje pita i naše otkucaje srca, tjelesnu temperaturu i moždanu aktivnost. Drugim riječima – naš #mood

MoodMission

MoodMission je aplikacija koja kombinira elemente biofeedbacka s terapijskim pristupom. Pomaže vam da razumijete i upravljate svojim emocijama putem niza korisnih vježbi i izazova. A nakon toga se vratite na sretno čitanje portala mood.hr.

BioZen

BioZen je aplikacija koja vam omogućuje praćenje i analizu vašeg stresa, anksioznosti i emocionalnih reakcija putem senzora na pametnom telefonu. Ok, brojke će vas možda ubedirati, ali tu su i korisne vježbe opuštanja i meditacije.

Foto: Unsplash+

Wild Divine

Wild Divine kombinira igru i biofeedback kako bi vam pomogao da razvijete vještine za upravljanje stresom i poboljšate koncentraciju. No da sve ne bi bilo samo igra i zabava, ova aplikacija koristi senzore koji mjere vašu srčanu frekvenciju i kožnu provodljivost.

Biofeedback for VR

Ova aplikacija kombinira virtualnu stvarnost s biofeedback tehnikama. Pomaže vam da poboljšate emocionalnu regulaciju i smanjite stres putem interaktivnih iskustava. Tko je za jednu seansu?

StressScan

StressScan aplikacija koristi senzore na pametnom telefonu kako bi pratila vašu kožnu provodljivost i stresne reakcije. Ova aplikacija pruža povratne informacije i savjete za smanjenje stresa. Da, nažalost, čak i super uzbudljiva poruka nove simpatije može biti itekako stresna!

RespiRelax

RespiRelax je aplikacija koja se fokusira na tehniku respiratornog biofeedbacka, a to znači da sada imate privatnog trenera koji će vam pomoći da postignete ravnotežu između tjelesnih funkcija i smanjite stres putem kontrole disanja.

Muse

Muse je EEG uređaj koji se nosi na glavi i povezan je s aplikacijom na pametnom telefonu. Ova kombinacija omogućuje vam da pratite svoju moždanu aktivnost i učite kako postići dublje stanje meditacije. Muse vam pruža realno vrijeme povratne informacije o vašoj koncentraciji i smirivanju uma. No, s druge strane, baš izgleda šik kao neki rajf 3.0. Tko će mu odoljeti?

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

U suvremenom svijetu tehnologije, ljudi su usamljeniji nego ikad. Pa može li onda upravo tehnologija biti ta koja pomaže da se iz toga i izvučemo?

Nakon 5 ne postojim!

Ako i vas u nedjelju poslijepodne već hvata grč u prsima i knedla u grlu jer znate da će vas u ponedjeljak na mejlu dočekati preko stotinu poruka, imam lijek za vas!

Planiranje trudnoće

Konzultirati smo stručnjaka, proučili brojke, a ponajviše činjenicu da zamrzavanje stanica, kao i sve u životu, ipak ne ide uz 100% garanciju

Histrionski poremećaj ličnosti

Ok, svatko od nas voli ponekad nešto dramatično i pretjerano izvaliti, zamahnuti pelerinom i demonstrativno otići (mali savjet – uživo je uvijek dramatičnije nego na mejlu) no kada bismo trebali stati na loptu i pitati se – je li vrijeme da se skuliramo, i kako…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.