PLIZ, NE JOŠ JEDAN PODCAST O ANKSIOZNOSTI: 5 super podcastova na temu self-love koje ne smijete propustiti

Nika Kovačić
10.09.2023.

Oprah Winfrey vas nažalost ne može ugostiti na kauču, ali tu je njezin super podcast na temu duhovnog rasta, samopouzdanja i samoprihvaćanja. A i kolegica YouTuberica Emma Chamberlain će vas rado primiti preko reda.

Unf*ck Your Brain

Kao što i samo ime kaže, kada stvari pođu po zlu, uvijek možete optužiti glavnu centralu, čitaj – svoj mozak koji je zakazao. Podcast Kare Loewentheil istražuje širok dijapazon tema mentalnog zdravlja – od problema sa samopouzdanjem, napada panike i anksioznosti do prakticiranja ljubavi prema samima sebi. Red osobnih ispovijedi, red razgovora sa stručnjacima, plus ležeran pristup i dobar humor je zagarantirani. Pa tko se ne bi zaljubio u njihov, ali i u svoj mozak?

The Self-Love Club

Jedva ste preživjeli ljetovanje, kao i sve one retuširane fotke u badiću koje nikako niste mogli pustiti bez male intervencije? Vrijeme je da ostavite brige i Photoshop ispred vrata i uđete u klub posvećen promicanju ljubavi prema sebi, a prije svega pozitivnoj slici tijela, Svaka epizoda sadrži rasprave o temama koje se bave brigom za sebe, samoprihvaćanjem i samopouzdanjem te zanimljive razgovore s psiholozima, nutricionistima i fitness trenerima.

Oprah’s SuperSoul Conversations

Ako je mogla milijunima promijeniti živote nabolje, pa čak i Harryju i Meghan, zašto ne bi i nama? Kraljica samopomoći koja je na televiziji isprobala dobitnu kombinaciju – miks sačinjen od intimnih i zanimljivih ispovijedi gostiju te stručnih i korisnih savjeta stručnjaka ništa manje zanimljiva nije niti na podcastu. I doista nema koga nije ugostila – od duhovnih učitelja i pisaca do liječnika i sportaša, a glavni cilj je taj da slušateljima pruži inspirativne priče o duhovnosti, osobnom rastu te uvide i alate koji će im pomoći da upravljaju vlastitim životom i opasno se zaljube u sami sebe.

Anything Goes with Emma Chamberlain

Važno upozorenje! Prije nego što počnete slušati Emmin zabavan podcast koji sadrži iskrene razgovore sa zanimljivim sugovornicima – od kolega YouTubera, pop zvijezda i slavnih osoba, koje bez pardona progovaraju o napadima panike koje doživljavaju na stejdžu pred milijunima ljudi, moglo bi vam se dogoditi da vas ljubav prema Emmi odvrati od ljubavi prema samome sebi. Pa čak i ako niste Emmin fan, vrijedi provjeriti zašto je Chamberlain jedna od najpraćenijih YouTuberica i influencerica.

The Self-Love Fix

Što se vas tiče, ona fiktivna ljestvica kojom se mjere vaši osobni rezultati nikada ne može biti previše visoko postavljena, jer svaki dan mučite sami sebe s perfekcionizmom, što će drugi o vama misliti, jeste li dovoljno ugodili drugima. A noću se pak okrećete u krevetu i mučite s osjećajem srama, suovisnosti, sumnji i tako niskim samopouzdanjem kojeg, uz najbolju volju – ne možete više pronaći ni ispod vlastitog kreveta? Odahnite, jer podcast sjajne Beatrice Kamau koji istražuje teme poput samopouzdanja, samoefikasnosti i ljubavi prema sebi, širom vam otvara vrata.

Pročitaj više

Budite realni!

Priznajte jednom za uvijek da vi to ne možete i slobodno zaboravite na priručnike za samopomoć! Naravno, knjiga američkog neuropsihologa Paula Pearsalla ‘The Last Self-Help Book You’ll Ever Need’ je izuzetak!

Ne morate guglati simptome

Groznica, klecanje koljena, aritmija srca, gubitak sluha, paranoja, a naposljetku i potpuni gubitak razuma. Pa vi sada recite da to nije bolest. Dobra vijest: lijeka ima. Još bolja: kao i onih koji baš vole bolovati od ljubavi…

Sologamija, što je to?

Pogledali smo neke SF filmove koji tematiziraju ljubav, a zavirili smo i u knjigu ‘Future of Love’ Matthiasa Horxa

Izlaz iz fatalne veze

Što je to u našoj ćudi da nas tjera da hakiramo partneru e-mail, da se smucamo oko njegove zgrade dok vani lije kao iz kabla i da otkantavamo frendice jer smo, eto, toliko zauzete ne bismo li slučajno naletjele u gradu na predmet svoje žudnje? Da, čini se da odgovor leži baš u onom dijelu mozga koji je odgovaran i za sve vrste destruktivnih ovisnosti. Želite li se skinuti?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.