AI PINGVIN UMJESTO PSIHOTERAPEUTA: 6 aplikacija koje znaju slušati, ali i pružiti dobar savjet za mentalno zdravlje

Nika Kovačić
23.07.2023.

Upoznajte AI asistente za emocionalnu potporu koji pomažu korisnicima istražiti svoje osjećaje, postavljati ciljeve i razvijati emocionalne vještine.

Youper

Očekujte poruke o svom emocionalnom stanju jednom na dan, kao i razgovore o tome koji su pokretači emocija s kojima se suočavate. Youper nudi i aktivnosti poput fokusiranja na pozitivne namjere (besplatan na iTunesu i Google Playu). Pa sada recite da vaš terapeut samo šuti, kao onaj u filmu ‘Hector u potrazi za srećom’.

MoodTools

Ova aplikacija je posebno usmjerena na podršku ljudima koji se suočavaju s depresijom i anksioznošću. Pruža informacije, alate i vježbe za bolje upravljanje raspoloženjem.

Wysa

Neodoljiv pingvin s vama će razgovarati o vašem raspoloženju, a aplikacija će vas voditi kroz vježbe poput pomnog razmišljanja. Ista platforma (također dostupna besplatno na i Tune su i Google Playu) nudi opciju razgovor a s ljudskim savjetnikom, i to po cijeni od 30 dolara.

Talkspace

Talkspace je aplikacija za online terapiju koja povezuje korisnike s licenciranim terapeutima putem tekstualnih poruka, audio poziva ili video poziva. Ova aplikacija nam omogućuje pristup stručnoj emocionalnoj podršci kad god nam je potrebna.

BetterHelp

Slično kao i Talkspace, BetterHelp je platforma za online terapiju koja nudi usluge licenciranih terapeuta putem različitih komunikacijskih kanala, uključujući tekstualne poruke, video i audio pozive, ovisno za kakav ste tip razgovora raspoloženi.

7 Cups

Ova aplikacija omogućuje korisnicima razgovor s dobrovoljcima ili obučenim slušateljima kada trebaju nekoga s kim mogu razgovarati o svojim osjećajima i brigama. Čak i usred doba noći.

Naslovna fotografija: WYSA

Pročitaj više

Budite realni!

Priznajte jednom za uvijek da vi to ne možete i slobodno zaboravite na priručnike za samopomoć! Naravno, knjiga američkog neuropsihologa Paula Pearsalla ‘The Last Self-Help Book You’ll Ever Need’ je izuzetak!

Ne morate guglati simptome

Groznica, klecanje koljena, aritmija srca, gubitak sluha, paranoja, a naposljetku i potpuni gubitak razuma. Pa vi sada recite da to nije bolest. Dobra vijest: lijeka ima. Još bolja: kao i onih koji baš vole bolovati od ljubavi…

Sologamija, što je to?

Pogledali smo neke SF filmove koji tematiziraju ljubav, a zavirili smo i u knjigu ‘Future of Love’ Matthiasa Horxa

Izlaz iz fatalne veze

Što je to u našoj ćudi da nas tjera da hakiramo partneru e-mail, da se smucamo oko njegove zgrade dok vani lije kao iz kabla i da otkantavamo frendice jer smo, eto, toliko zauzete ne bismo li slučajno naletjele u gradu na predmet svoje žudnje? Da, čini se da odgovor leži baš u onom dijelu mozga koji je odgovaran i za sve vrste destruktivnih ovisnosti. Želite li se skinuti?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.